PNL rămâne la guvernare cu miniştrii cercetaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miniştrii liberali intraţi în atenţia Justiţiei nu vor fi înlocuiţi, iar ieşirea de la guvernare nu se numără printre variantele de lucru ale liderilor PNL. Membrii conducerii liberale au

Miniştrii liberali intraţi în atenţia Justiţiei nu vor fi înlocuiţi, iar ieşirea de la guvernare nu se numără printre variantele de lucru ale liderilor PNL.

Membrii conducerii liberale au decis să nu cedeze "şantajului" DNA şi se gândesc chiar la posibilitatea acţionării în judecată a procurorilor după ce dosarele miniştrilor vor fi închise. "Nu trebuie să cedăm, pentru că aşa vom crea un precedent, iar DNA-ul va putea schimba orice guvern atunci când i se va comanda. Aşa ceva nu este posibil într-o ţară normală", ne-a declarat un membru al Biroului Politic Central al PNL.

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că solicitarea avizului de începere a urmăririi penale în cazul unor miniştri ai partidului nu reprezintă un motiv ca PNL să iasă de la guvernare. "Din contră, suspendarea miniştrilor ne va oferi mai multă muniţie împotriva preşedintelui Traian Băsescu", a spus Orban. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a comentat şi el, ieri, la finalul şedinţei conducerii PNL, cazul ministrului agriculturii, Decebal Traian Remeş.

"Vreau să cred că justiţia care trebuie să fie cu adevărat independentă este şi responsabilă în ceea ce priveşte etichetarea sau acuzaţiile pe care le aduce nu numai membrilor guvernului, ci oricărui cetăţean, pentru că şi membrii guvernului sunt cetăţeni", a declarat premierul. Subiectul înlocuirii din funcţie a membrilor Cabinetului pentru care s-a cerut începerea urmăririi penale nu a fost luat în discuţie la nivelul conducerii centrale a PNL, însă părerea cvasiunanimă a membrilor Biroului Politic este că miniştrii vizaţi de Justiţie trebuie sprijiniţi până la finalizarea anchetei. Liberalii mizează, în acest "meci", şi pe noua componenţă a Comisiei speciale de la Cotroceni, însărcinată cu emiterea avizelor de începere a urmăririi penale a membrilor guvernului, în baza legii răspunderii ministeriale. (Bogdan Costache)

"Băsescu are dreptul să ceară cercetarea miniştrilor"

Preşedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri că preşedintele Traian Băsescu are dreptul să ceară cercetarea unui ministru în baza articolului 109, alin. 2 al Constituţiei. Acesta prevede că numai Camera Deputaţilor, Senatul şi preşedintele au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor guvernului, pentru fapte săvârşite în exerciţiul funcţiunii lor, iar dacă s-a cerut urmărirea penală, preşedintele poate dispune suspendarea acestora din funcţie. (Oana Iuraşcu)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite