PNL oscilează între PSD şi PD-L

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, la Realitatea TV, că liberalii au două variante de lucru pentru alegerile generale din toamnă: fie să guverneze cu PSD, fie să

Vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, la Realitatea TV, că liberalii au două variante de lucru pentru alegerile generale din toamnă: fie să guverneze cu PSD, fie să rămână în opoziţie.

"Eu nu spun că varianta PNL - PD-L este exclusă pentru că ne-am certat. Eu vă dau nişte argumente raţionale care nu ţin de prietenia mea cu PD-L. Ce să îi cer eu PD-L-ului, să nu îl mai susţină pe Băsescu la preşedinţie?

Ar fi penibil, nici nu le cer aşa ceva. Dar ar fi la fel de penibil ca PNL să îl susţină pe Traian Băsescu la preşedinţie, după ce am spus că trebuie suspendat şi l-am suspendat", a spus Antonescu. Deputatul PNL a explicat că el poate să coexiste şi cu un partid de stânga dacă se găseşte un compromis programatic pentru guvernare.

"Nu pot să coexist cu un partid care îmi dispută identitatea", a menţionat Crin Antonescu. Social-democratul Viorel Hrebenciuc l-a completat pe colegul său liberal de parlament, arătând că PNL va avea drept posibil partener de guvernare un executiv minoritar al PSD.

La Iaşi, liberalii merg pe mâna pesediştilor. Deputatul Relu Fenechiu a anunţat că membrii PNL îl vor susţine, în turul al doilea, pe candidatul PSD Gheorghe Nichita.

Protocol cu PD-L

Liberalii au semnat, ieri, la Buzău, un protocol de colaborare cu organizaţia judeţeană a PD-L.
"Am făcut această alianţă pentru că nu mai dorim ca un partid să conducă singur, discreţionar. PNL a luat această decizie mai ales din cauza comportamentului din perioada campaniei al PSD, prin ameninţările şi presiunile la care au fost supuse anumite persoane din rândul liberalilor", a declarat preşedintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu.

Ar fi penibil ca PNL să-l susţină pe Traian Băsescu la preşedinţie
Crin Antonescu,
vicepreşedinte PNL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite