PNL a inventariat fraudele mici si mijlocii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, la pranz, PNL reclama intentia PSD de a vicia procesul electoral punand la dispozitia presei o lista cu abuzuri si ilegalitati facute la vot. Primul pe lista a fost Guvernul, liberalii acuzand

Ieri, la pranz, PNL reclama intentia PSD de a vicia procesul electoral punand la dispozitia presei o lista cu abuzuri si ilegalitati facute la vot. Primul pe lista a fost Guvernul, liberalii acuzand faptul ca, prin linia telefonica infiintata la Palatul Victoria pentru sesizarile privind alegerile, Cancelaria primului-ministru incearca sa se substituie birourilor electorale. Liberalii au citat Legea electorala, concluzionand ca, in afara birourilor electorale, nici o alta institutie nu poate sa capete atributii in ceea ce priveste primirea si solutionarea neregulilor aparute in desfasurarea voturilor. De altfel, birourile electorale din intreaga tara au fost asaltate ieri, toata ziua, de sesizari. La o sectie de votare din Panciu, judetul Vrancea, au fost gasite 800 de buletine de vot in plus. Alte sectii au refuzat sa numere buletinele de vot desi reprezentantii opozitiei facusera mai multe cereri in acest sens. Tot in Vrancea, prefectul George Baiesu a fost reclamat pentru turele date prin sectiile de votare din Focsani, "unde a discutat cu sefii acestora cate o jumatate de ora, desi legea interzice acest lucru". La Medgidia, jud. Constanta, si la Buftea de Ilfov, mai multi presedinti de sectii de votare au fost reclamati la politie pentru ca au plecat acasa, peste noapte, cu stampilele de vot. Candidatul PSD la Primaria Costinestiului si-a pus afise electorale pe geamurile oficiului postal, acolo unde e singura sectie de votare din statiune. La Falticeni, alegerile sunt contestate in intregime, pe motiv ca toate sectiile de votare din oras au pe post de cabine de vot niste improvizatii ce nu corespund normelor legale. In comuna suceveana Sadova, buletinele de vot erau tiparite cu siglele partidelor de opozitie innegrite, in Todiresti, directorul centrului de recuperare neuropsihica a dat adeverinte tuturor bolnavilor ca pot vota, iar in comuna Oniceni, candidatii PSD-ului au dat de baut pe gratis la sectia de vot. Cu o zi inainte de alegeri, angajatii Metro din Suceava imparteau in magazin o fituica plina de articole elogioase la adresa presedintelui Consiliului Judetean, Gavril Marza. La Targu Mures, campania ilegala a beneficiat de suport electronic. Printr-o retea de telefonie mobila s-a lansat un mesaj ce indemna abonatii sa voteze cu actualul primar si cu PSD.
Cluj
Andrei Marga - in colimatorul Politiei
PSD a sesizat Biroul Electoral Municipal Cluj-Napoca asupra faptului ca presedintele Consiliului Academic al Universitatii "Babes-Bolyai", Andrei Marga, membru marcant al PNL, a utilizat doua buletine de vot pentru consiliul judetean "puse la dispozitie de reprezentantul Aliantei D.A., PNL-PD", se arata in sesizare. "De asemenea, domnul Marga a incalcat dispozitia art. 122 din Legea 67/2004, votand cu pasaportul turistic", ne-a declarat purtatorul de cuvant al PSD Cluj, Ancuta Abrudan. Presedintele sectiei de votare nr. 20, Felicia Fenesan, a informat presa ca "din greseala, domnului Marga i s-a dat doua buletine, care se lipisera intre ele. Domnul Marga a sesizat acest lucru si ne-a spus, iar in urna a introdus un singur buletin de vot pentru consiliul judetean". Presedintele Biroului Electoral Municipal, judecatorul Gabriel Nasui, a declarat pentru Adevarl ca, in ce priveste votarea cu pasaportul turistic, lucru ce contravine legii, "s-a declinat competenta in favoarea Politiei Municipiului Cluj-Napoca, iar comandantul acesteia, domnul Marcel Bontidean, va lua masurile ce se impun". Politistii vor anunta astazi ce au decis. Potrivit legii, persoana ce a inmanat buletinele de vot in baza unor acte pe baza carora nu este permisa exprimarea optiunii politice este pasibila de amenda pana la 15 milioane de lei. Sa mai spunem ca Andrei Marga a recunoscut ca a votat cu pasaportul turistic, afirmand ca nu avea alte acte la el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite