PNL: "Totul ne desparte de PD"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

la guvern", a afirmat Antonescu.Cei trei lideri ai PNL au lăsat să se înţeleagă că, cel mai târziu în vară, acordul cu PD în Alianţă se va rupe, urmând a se declanşa alegeri anticipate,

la guvern", a afirmat Antonescu.Cei trei lideri ai PNL au lăsat să se înţeleagă că, cel mai târziu în vară, acordul cu PD în Alianţă se va rupe, urmând a se declanşa alegeri anticipate, lucru întărit şi de Mircea Ionescu-Quintus, decanul de vârstă şi preşedintele de onoare al PNL. Ludovic Orban a cerut să fie demascaţi toţi foştii colaboratori ai Securităţii, iar CNSAS să facă publice dosarul lui Traian Băsescu, al premierului Tăriceanu, "dacă acesta există", al tuturor membrilor guvernului, prefecţilor, subprefecţilor, pentru a se face lumină în acest caz. Viceprimarul Capitalei i-a îndemnat pe delegaţii la conferinţa de la Ploieşti să se pregătească la sfârşitul lunii iunie de campanie electorală, "deoarece vor fi obligaţi să participe la alegeri anticipate". Fostul preşedinte al PNL Prahova Dinu Patriciu a spus că, în momentul de faţă, obiectivul principal al liberalilor este acela de "a trece fostul FSN în opoziţie". La lucrările conferinţei de ieri au participat, în calitate de invitaţi, lideri locali ai PD, PC şi PRM, nefiind prezent în sală niciun social-democrat.

La Mureş, Alianţa D.A. mai are o săptămână de trăit
După judeţele Bihor şi Alba şi liberalii din Mureş au decis să rupă protocolul alianţei cu Partidul Democrat. Astfel, sâmbătă, Biroul Permanent Judeţean Mureş al PNL a hotărât să solicite public Consiliului Naţional de Conducere al Alianţei D.A. să ia măsuri împotriva conducerii PD Mureş, pentru nerespectarea protocolului alianţei. "Dăm termen o săptămână, iar sâmbăta viitoare vom convoca Delegaţia permanentă judeţeană şi, în funcţie de rezoluţia CNC-ului Alianţei, vom decide ruperea protocolului la nivel judeţean", a declarat Eugen Nicolăescu. Relaţia cu PD Mureş s-a deteriorat în ultima vreme şi datorită faptului că, spune purtătorul de cuvânt al PNL, conducerea PD Mureş duce o luptă surdă şi agresivă de racolare a liderilor liberali, ca de pildă lideri în Târnăveni, Voivodeni sau Târgu Mureş. În opinia lui Nicolăescu, PD Mureş încurajează migraţia politică, pe potriva exemplului pe care însuşi preşedintele interimar Dorin Forea îl dă. "Florea e un traseist incapabil să lucreze în echipă, un om care din păcate a dus Alianţa D.A. către o alianţă PD-PSD, pe care noi o refuzăm", a spus Nicolăescu.

Radu Berceanu: "Domnul Tăriceanu a fost domnul Moliceanu de multe ori"
Senatorul Radu Berceanu l-a atacat dur, sâmbătă, pe premierul Călin Popescu Tăriceanu. Vorbind despre criza de la CNSAS, Berceanu s-a arătat uimit că Tăriceanu consideră alegerea lui Turianu în funcţia de preşedinte un "lucru oribil". "Domnului Tăriceanu nu i s-a părut oribil atunci când am stabilit în cadrul Alianţei alegeri anticipate, iar el, împreună cu câţiva, nu au mai fost de acord. Nu l-am auzit să spună că s-a întâmplat un lucru oribil. Acum i se pare oribil ce s-a întâmplat la CNSAS. Noi nu am stabilit niciodată în cadrul Alianţei că postul de preşedinte al CNSAS va reveni liberalilor. Dumnealor ne-au anuţat prin ziare că-l susţin pe Ticu Dumitrescu, iar noi am fost de acord", a afirmat Berceanu la Craiova, unde a participat la alegerile tinerilor democraţi doljeni. Vicepreşedintele Senatului crede că premierul nu are motive "să se dea tare". "Domnul Tăriceanu a fost domnul Moliceanu de foarte multe ori. A fost domnul Moliceanu atunci când nu a mai dorit să facem alegeri anticipate, deşi stabilisem împreună acest lucru. Dacă domnul Tăriceanu era aşa tare pe cât se crede, atunci când Stolojan a renunţat să mai candideze, venea dumnealui şi ne spunea
Băi băieţi, eu vreau să candidez şi să-l bat pe Năstase
. Nu a făcut-o. (…) Dacă nu era Băsescu, domnul Tăriceanu nu mai ajungea premier", a punctat Berceanu. Preşedintele PD Dolj a dezvăluit că Turianu nu a vrut să candideze la CNSAS, ci şi-a dorit funcţia de Avocat al Poporului. Berceanu a mai spus că va propune ca Turianu şi Ticu Dumitrescu să se retragă din CNSAS, iar în locul lor să propună PNL pe cine vrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite