PNL: conflict intern Orban-Olteanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi lideri liberali au pornit un război al declaraţiilor care se va tranşa peste două săptămâni Rezultatele slabe obţinute de Ludovic Orban şi organizaţia liberală din Bucureşti

Cei doi lideri liberali au pornit un război al declaraţiilor care se va tranşa peste două săptămâni

Rezultatele slabe obţinute de Ludovic Orban şi organizaţia liberală din Bucureşti la scrutinul de la 1 iunie au reaprins conflictul mocnit dintre acesta şi Bogdan Olteanu.

Olteanu, care este coordonatorul campaniei electorale a PNL, a afirmat, săptămâna trecută, că Orban este curtat de preşedintele Traian Băsescu pentru a prelua conducerea formaţiunii liberale.

"Domnul Băsescu sigur că trebuie să formeze o majoritate dacă vrea să guverneze cu partidul domniei sale, cu PD-ul. Probabil i se pare mai confortabil cu PNL-ul şi încearcă prin domnul Orban. Eu îi doresc succes", a comentat Bogdan Olteanu o declaraţie laudativă a şefului statului la adresa ministrului transporturilor.

Traian Băsescu, subiect de ceartă

Şeful de campanie al PNL a spus, duminica trecută, la BBC, că Băsescu încearcă refacerea Alianţei D.A. şi că rămânerea premierului Tăriceanu în fruntea partidului ar face imposibilă realizarea acestui plan.

Orban a reacţionat abia ieri, afirmând că el era împotriva şefului statului "chiar şi pe vremea când 90% din partid era înţeles cu preşedintele". "Există o vorbă din popor: <> .

Nu am fost contactat nici de Traian Băsescu, de nici un alt lider al PD-L. Eu m-am luptat cu Traian Băsescu şi cu mateloţii lui într-o perioadă de timp în care eram aproape singur, în care Băsescu nu era atacat aproape de nimeni, când 90% din partid era în înţelegere pe faţă sau pe spate cu Băsescu şi cu diverşi lideri ai PD", a spus Ludovic Orban.

Rivalitate veche

Relaţiile dintre Bogdan Olteanu şi Ludovic Orban s-au răcit la începutul anului trecut, când actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor a pierdut postul de vicepreşedinte al partidului.

La Congresul din ianuarie 2007, cei doi au concurat pentru postul de vicepreşedinte pe probleme de comunicare şi imagine. Lovitura a fost cu atât mai mare cu cât Olteanu este foarte apropiat de preşedintele PNL, premierul Tăriceanu.

Este posibil ca Olteanu, care va prezenta, la Delegaţia Permanentă de la 23 iunie, un raport pe marginea rezultatului de la locale, să propună ca Orban să-şi asume eşecul de la Bucureşti şi să demisioneze.

Orban s-a impus la Congres

Actualul ministru al transporturilor a câştigat la Congresul din 2007 funcţia de vicepreşedinte responsabil cu imaginea şi comunicarea. El l-a învins pe Bogdan Olteanu cu 769 de voturi la 511.

Olteanu s-a înscris pe ultima sută de metri în cursă, fiind sigur de victorie. Orban a fost susţinut masiv de organizaţiile, în rândul cărora şi-a făcut, la vremea respectivă, o campanie intensă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite