PNL caută candidaţi în afara partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii vor marşa la locale cu miniştri şi candidaţi veniţi din afara partidului Liberalii au dificultăţi în identificarea unor candidaţi cu şanse pentru câştigarea alegerilor

Liberalii vor marşa la locale cu miniştri şi candidaţi veniţi din afara partidului

Liberalii au dificultăţi în identificarea unor candidaţi cu şanse pentru câştigarea alegerilor locale. Cu mai puţin de trei luni înaintea scrutinului pentru desemnarea primarilor, conducerea PNL se străduieşte încă să găsească personalităţi cu notorietate pe care să le arunce în lupta cu democrat-liberalii şi cu pesediştii.

Organizaţii din oraşe mari precum Braşov sau Târgu Mureş nu au reuşit până în prezent să-şi desemneze un candidat la primărie, în timp ce în alte câteva localităţi s-a recurs la soluţia cooptării unor oameni din afara partidului.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu spunea, cu mai multă vreme în urmă, că PNL îşi deschide porţile pentru personalităţile interesate să candideze. Anunţul a dat rezultate în Buzău şi Galaţi. În primul dintre oraşe, liberalii l-au convins pe preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristian Romanescu, să candideze împotriva actualului edil, pesedistul Antonie Boşcodeală.

Romanescu are 49 de ani, nu a mai făcut parte din niciun partid şi s-a înscris în PNL în preziua anunţării intrării lui în cursă. Organizaţia gălăţeană a formaţiunii a reuşit să-l înregimenteze pe Marius Stan, preşedintele clubului de fotbal Oţelul Galaţi.

Miniştrii, soluţia de avarie

La Timişoara, liberalii nu vor avea un candidat propriu, urmând să-l sprijine pe actualul edil, ţărănistul Gheorghe Ciuhandu. În lipsa unor candidaţi cu notorietate, conducerea partidului a recurs, în unele cazuri, la soluţia trimiterii miniştrilor în cursa electorală.

Şeful de la Transporturi, Ludovic Orban, a anunţat oficial că va încerca să câştige Primăria Capitalei, iar titularul de la Educaţie, Cristian Adomniţei, că îşi va încerca norocul la Iaşi. Un alt exemplu este secretarul general al guvernului, Ilie Bolojan, care va demisiona pentru a candida la Oradea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite