PNL-PSD negociază moţiunea de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După eşecul mai multor moţiuni simple, opoziţia PNL-PSD vrea să încerce şi varianta moţiunii de cenzură, avansată de liberali.

Liderii celor două partide, Crin Antonescu şi Victor Ponta, s-au întâlnit ieri, la Senat, pentru negocieri pe această temă, în condiţiile în care liberalii nu au suficienţi parlamentari pentru a demara singuri un demers antiguvernamental.

Potrivit unor surse parlamentare, social-democraţii au condiţionat susţinerea moţiunii de sprijinul PNL în favoarea candidatului lor la Primăria din Râmnicu Vâlcea, intrat în al doilea tur de scrutin, cele două tabere ajungând la un acord de principiu. Înaintea discuţiilor informale, Ponta anunţase că va solicita PNL acest sprijin. Finala pentru Primăria Vâlcea va fi disputată de Romeo Rădulescu (PDL), care a obţinut 48,84%, şi Remus Grigorescu (PSD), plasat pe locul doi cu 31,68%. PNL s-a clasat pe locul trei cu 17,87%.

Moţiunea de cenzură are slabe şanse să treacă de Parlament în condiţiile în care PNL şi PSD nu au cele 236 de voturi necesare debarcării Guvernului Boc. Victor Ponta s-a arătat refractar la ideea de a negocia cu independenţii în încercarea de a-i convinge să voteze împotriva Cabinetului Boc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite