PNL şi PDL se acuză de blocarea uninominalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzaţii de blocare a votului uninominal sunt lansate deopotrivă de liberali şi democrat-liberali. Deputatul PNL Relu Fenechiu a susţinut că PDL nu ar dori organizarea alegerilor din noiembrie

Acuzaţii de blocare a votului uninominal sunt lansate deopotrivă de liberali şi democrat-liberali. Deputatul PNL Relu Fenechiu a susţinut că PDL nu ar dori organizarea alegerilor din noiembrie pe baza votului uninominal, invocând introducerea unei legi pentru votul uninominal în două tururi.

Potrivit lui Fenechiu, reprezentanţii PDL şi PRM au impus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect privind aplicarea uninominalului în două tururi la alegerile din această toamnă.

Fenechiu a precizat că deputaţii celorlalte partide au respins, la limită, iniţiativa susţinută de democrat-liberali şi PRM-işti, care ar fi avut şanse să treacă şi de plenul Camerei, cu votul celor două formaţiuni şi al parlamentarilor speriaţi de noul sistem electoral. El a explicat că, dacă legea în cauză ar fi intrat în vigoare, la scrutinul din 30 noiembrie s-ar fi aplicat sistemul pe liste.

PDL: "Vrem din tot sufletul uninominal"

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat că partidul pe care îl reprezintă îşi doreşte "din tot sufletul" alegeri parlamentare prin vot uninominal, însă alte formaţiuni politice încearcă să blocheze acest tip de vot.
El a adăugat că, în cazul în care totuşi votul uninominal va fi blocat, ar trebui să fie luat în discuţie votul uninominal în două tururi, varianta propusă în Parlament de democrat-liberali. Vasile Blaga a anunţat că PDL va începe o campanie de popularizare a votului uninominal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite