PNL si PD isi impart Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL si PD isi vor anunta, astazi, public, candidatii la primariile de sectoare ale Bucurestiului, dupa ce, marti seara, reprezentantii celor doua organizatii nu au ajuns la un acord. Se pare insa ca

PNL si PD isi vor anunta, astazi, public, candidatii la primariile de sectoare ale Bucurestiului, dupa ce, marti seara, reprezentantii celor doua organizatii nu au ajuns la un acord. Se pare insa ca acest lucru nu a fost cauzat de divergentele dintre liberali si pedisti, ci de indecizia din randul PD. Surse din Alianta PNL-PD ne-au declarat ca la negocierile conduse de Traian Basescu, pe de o parte, si Calin Popescu-Tariceanu, pe de alta parte, au ramas fixate candidaturile care se stiau deja: Andrei Chiliman (PNL) la Sectorul 1 si Liviu Negoita (PD) la Sectorul 3. Conform protocolului aliantei, fiecare dintre cele doua partide nominalizeaza cate trei candidati la primariile de sector. Dupa cele doua ore de discutii, in care liberalii s-au retras, la un moment dat, pentru a le permite pedistilor sa discute intre ei, s-a stabilit, in principiu, ca sectoarele 4 si 6 vor merge la PNL, iar 2 si 5 la PD. Numele vehiculate in cadrul PNL sunt Adrian Inimaroiu la 4 si Cristian Poteras la 6, in timp ce de la PD va merge, foarte probabil, la Sectorul 5 fostul taranist Calin Catalin Chirita, care a curtat multa vreme, fara succes, formatiunea lui Stolojan. Problema Partidului Democrat este la Sectorul 2, unde se stia, de multa vreme, ca va merge Anca Boagiu. Aceasta nu a dat, nici marti seara, un raspuns transant daca va candida sau nu. Rezervele Ancai Boagiu vin si din faptul ca, in acest sector, PSD il va propune, cel mai probabil, tot pe actualul primar, Neculai Ontanu, care este cel mai bine plasat in sondaje dintre toti primarii pesedisti. Basescu a venit, ca rezerva, cu numele deputatului Costica Canacheu, unul dintre tinerii pe care presedintele PD i-a scos in fata la alegerile din 2000. PD urma sa discute, aseara, aceste chestiuni si sa ia o decizie. Consiliul de Conducere pe Municipiul Bucuresti va discuta si alcatuirea listelor de consilieri, unde nu sunt insa probleme.
PUR ataca Bucurestiul cu sapte femei
Partidul Umanist va arunca in lupta pentru cele sase fotolii de primar de sector si pentru postul de primar general al Bucurestiului numai candidati-femei, a decis, ieri, Biroul Politic al acestei formatiuni. Conducerea umanistilor a luat aceasta hotarare avand convingerea ca, prin promovarea femeilor, se va face un pas inainte spre reformarea clasei politice. Presedintele PUR, Dan Voiculescu, a sustinut candidatura femeilor afirmand ca, daca o femeie poate creste si ingriji copii si, in acelasi timp, administreaza gospodaria si isi urmeaza o cariera profesionala, atunci va putea administra si un oras ca Bucurestiul. Conducerea PUR nu a dezvaluit numele viitoarelor candidate.
Grecea scoate mortii din liste
Prefectul Capitalei, Ovidiu Grecea, s-a aratat ieri nemultumit de baza de date privind persoanele fizice si strazile bucurestene, care este neactualizata, dupa parerea sa, de mai bine de 14 ani. "Nu este normal ceea ce s-a intamplat la referendum, de exemplu, unde, peste noapte, au aparut 179.000 de persoane. Personal, am trait o experienta nu prea fericita, cand tatal meu - mort in 1989 - era trecut pe listele electorale la referendum. Trebuie sa avem evidente corecte, reale si care sa nu mai lase loc de speculatii. Strazile si bucurestenii trebuie numarati bob cu bob", a spus Grecea. Autoritatile bucurestene vor incepe, saptamana viitoare, reactualizarea bazelor de date privind atat evidenta persoanelor, cat si a strazilor din oras, pentru elaborarea unor liste corecte de alegatori, dupa cum a anuntat prefectul. Pentru peste 300 de artere, Consiliul General al Capitalei a decis schimbarea denumirilor in ultimii zece ani. Odata cu inceperea actualizarii, va fi luata in discutie si o reasezare a granitelor sectoarelor din Bucuresti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite