PNL cere PD să aleagă între Băsescu şi Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii au cerut democraţilor să susţină guvernul dacă nu, PD riscă excluderea din cabinet Liberalii le-au dat un ultimatum pediştilor, cerându-le ca săptămâna viitoare să

Liberalii au cerut democraţilor să susţină guvernul dacă nu, PD riscă excluderea din cabinet

Liberalii le-au dat un ultimatum pediştilor, cerându-le ca săptămâna viitoare să declare public că susţin guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi să se delimiteze de atacurile preşedintelui, au declarat surse din Alianţă.

Liderii PD ar fi declinat oferta, propunând în schimb discutarea în CNC a fiecărui punct în divergenţă şi rezolvarea nemulţumirilor pe calea dialogului. "În caz contrar, vom aplica şi noi tactica voastră, vom pune pe primul plan creşterea în sondaje şi ne vom asuma toate meritele guvernării", au ameninţat, luni seara, liderii PNL. Sursele citate au precizat că în spatele acestor afirmaţii se află intenţia liberalilor de a se descotorosi de democraţi şi de a rămâne la putere pe formula unui guvern minoritar, cu susţinere parlamentară. Stimulaţi de nemulţumirea crescândă din interiorul propriului partid faţă de relaţia cu PD, liderii PNL iau în serios eliminarea democraţilor din schema Executivului, la proxima restructurare. Surse din Alianţă au declarat că premierul Tăriceanu le-a reproşat liderilor PD atitudinea duplicitară în relaţia cu PNL şi faptul că aceştia se plasează de fiecare dată "în trena preşedintelui Traian Băsescu".

"Lucrurile nu mai pot merge aşa, vom lua măsuri"

"Nu vom mai tolera ca în faţă să ne spuneţi că Băsescu a greşit şi că nu puteţi să controlaţi comportamentul lui şi în public să vă daţi de partea lui şi să ne criticaţi. Lucrurile nu mai pot continua aşa, vom lua măsuri", ar fi spus liberalii. Ei ar fi cerut pediştilor ca la Biroul Permanent Naţional de la începutul săptămânii viitoare să adopte o declaraţie fermă privind sprijinul pentru Cabinetul Tăriceanu şi asumarea actelor guvernării, pe care să o facă publică ulterior.

PD caută calea de mijloc

Reprezentanţii PD au încercat, conform unor surse din CNC, să găsească o cale de compromis şi au propus ca, în cazul unor critici viitoare ale şefului statului la adresa PNL, cele două părţi să analizeze declaraţiile şi să caute o soluţie de ieşire din criză. "Noi suntem dispuşi să recunoaştem dacă preşedintele a greşit, dar liberalii nu trebuie să mai ia în nume personal aceste critici", a declarat unul dintre liderii democraţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite