PNL îi arată uşa lui Meleşcanu. Senatorul răspunde: Nu am de gând să plec din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat azi, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al partidului, că toţi liberalii care doresc să coabiteze cu preşedintele Traian Băsescu sunt invitaţi să o facă în afara USL, referindu-se la afirmaţiile luiTeodor Meleşcanu potrivit cărora o astfel de coabitare nu este imposibilă. În replică, senatorul liberal spune că nici nu-i trece prin cap să părăsească PNL, iar declaraţiile

UPDATE 14.07 PNL a dat publicităţii un comunicat oficial potrivit căruia "(...) conducerea liberală a reafirmat mandatul pe care l-a obţinut la Congresul partidului din 2010, potrivit căruia exclude orice fel de colaborare cu Partidul Democrat şi cu Traian Băsescu. Încălcarea deciziilor conducerii de către orice membru PNL, indiferent de funcţia pe care o deţine, îl situează pe cel în cauză în afara partidului".

Membrii BPC au discutat azi despre această "recomandare" pornind de la interviul acordat de senatorul Teodor Meleşcanu cotidianului "Evenimentul Zilei", interviu în care acesta preciza că "nu este imposibilă coabitarea cu Traian Băsescu", exemplul cel mai elocvent invocat fiind guvernarea Tăriceanu din care a făcut parte.

Mihai Voicu a declarat că liberalii exclud orice coabitare cu Traian Băsescu, dar și rediscutarea negocierilor cu privire la candidaturile USL pentru alegerile locale și că membrii PNL care încalcă aceste decizii se situează în afara partidului.

"PNL se află, în urma unui congres, sub un mandat care exclude orice fel de colaborare cu PD și Traian Băsescu. Oricine poate considera că poate să coabiteze cu Traian Băsescu, însă dacă dorește să facă acest lucru trebuie s-o facă din afara PNL", a precizat Voicu.

Întrebat dacă Meleșcanu va fi exclus din partid, liberalul a spus că aceasta nu este o prioritate: "Nu am discutat despre acest aspect, nu e neapărat o prioritate, important este, pentru opinia publică și nu pentru Teodor Meleșcanu sau Traian Băsescu, să clarificăm aceste aspecte. Nu vom coabita cu Băsescu și PD . Va exista un guvern al USL care va câștiga alegerile, nu rediscutăm niciun fel de rezultat al negoierilor".

Şi Protocolul USL interzice orice colaborare cu PDL.

Meleşcanu: USL trebuie să coabiteze cu Băsescu dacă va câştiga alegerile

Senatorul liberal a precizat pentru "Adevărul" că decizia BPC este ciudată pentru că nici măcar nu a fost chemat să le explice colegilor declaraţiile sale, care au fost răstălmăcite. "USL şi-a fixat ca obiectiv câştigarea alegerilor cu Victor Ponta premier. Dacă acest obiectiv va fi atins, coabitarea cu Traian Băsescu este necesară, coabitarea ţine de logica politică. eu fac diferenţa între romantism şi pragmatism", a explicat Meleşcanu.

"Colegii mei fie nu au înţeles despre ce e vorba, fie au alte motive la care nu se pot referi", a mai comentat el decizia BPC. Întrebat ce va face după această decizie, Meleşcanu a spus: "Ceea ce am făcut şi până acum, îmi voi exprima opiniile atât în interiorul partidului, cât şi în afara lui. Încă există dreptul la opinie. Nu mi-am pus nicio secundă problema să plec din partid".

El a mai comentat ironic afirmaţia lui Mihai Voicu potrivit căreia excluderea sa din partid nu este o prioritate: "Îi sunt recunoscător domnului Mihai Voicu, dar nu văd de ce s-ar ajunge la excluderea mea din partid".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite