PNG, PD şi PRM votează amorul liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un barometru de opinie publică inventariază legătura dintre viaţa sexuală şi orientarea politică Susţinătorii lui Gigi Becali şi cei ai lui Theodor Stolojan sunt campioni la

Un barometru de opinie publică inventariază legătura dintre viaţa sexuală şi orientarea politică

Susţinătorii lui Gigi Becali şi cei ai lui Theodor Stolojan sunt campioni la relaţiile sexuale înainte de căsătorie, dar penegiştii sunt mai mulţumiţi de relaţiilor lor decât pelediştii. Simpatizanţii PNG sunt campioni şi la numărul de persoane cu care au avut relaţii sexuale. Aceasta este interpretarea oferită de către sociologul Mircea Kivu, a datelor din Barometrul de Opinie Publică al Fundaţiei Soros, intitulat "Viaţa de cuplu" . Cercetarea a fost efectuată în perioada mai-iunie 2007 pe un eşantion de 2.000 de persoane şi are o marjă de eroare de +/- 2,3 la sută.

Potrivit interpretării datelor reieşite din cercetare, simpatizanţii PNG (75 la sută) şi PLD (69 la sută) sunt mai dispuşi să aibă relaţii sexuale înaintea căsătoriei, în timp ce la polul opus se află simpatizanţii PRM, cu doar 48 de procente.

Susţinătorii PNG domină clasamentul şi în privinţa numărului de persoane cu care au avut relaţii sexuale. Pe locul doi în acest clasament se situează PD şi PRM, iar pe ultimele locuri sunt cei care ar vota cu PSD şi cu UDMR.

Cei mai mulţumiţi de relaţiile lor în cuplu sunt simpatizanţii PNG şi PSD, în timp ce relaţia susţinătorilor lui Stolojan "scârţâie".

Sociologul Mircea Kivu a explicat că printre întrebările chestionarului a fost şi una referitoare la orientarea politică, ceea ce a făcut posibilă o interpretare şi din această perspectivă.

Partidul Democrat - marele favorit la alegeri

Aproape jumătate din români (49%) ar aplica ştampila de vot în chenarul PD, iar 20 de procente ar opta pentru PSD, relevă Barometrul de Opinie Publică dat publicităţii ieri de Fundaţia Soros.

Pe locurile următoare s-au clasat PNL, cu 11%, şi PNG, cu 7%. În afara parlamentului ar rămâne PRM şi UDMR, ambele creditate cu 4%, în vreme ce PLD ar obţine 2%, iar PNŢCD 1%. Deşi, potrivit cercetării sociologice amintite, partidele au cel mai scăzut nivel de încredere în rândurile populaţiei, 54,8% din intervievaţi au indicat o formaţiune politică preferată.

Procentul indecişilor este de 28,1%, iar cel al persoanelor care nu merg la vot de 13,9%. Românii privesc cu încredere primăriile (48%) şi Administraţia Prezidenţială (42%), la polul opus situându-se partidele (11%), parlamentul (13%) şi guvernul (18%). Biserica şi Armata domină, în continuare, topul încrederii, cu 76%, respectiv 60%, pe poziţia a treia aflându-se Uniunea Europeană, cu 51%.

Totuşi, optimismul românilor în legătură cu direcţia în care se îndreaptă ţara stagnează după aderarea la UE, pe fondul general de nemulţumire faţă de nivelul veniturilor şi activitatea guvernului. 48% din cetăţeni consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, în vreme ce 42% cred că direcţia este bună. Barometrul de Opinie Publică a fost realizat în perioada 21 mai-4 iunie 2007, pe un eşantion de 1999 persoane. Marja de eroare este de ± 2,3%, pentru un nivel de încredere de 95%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite