PIN ar trimite la pensie 70 de parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul lui Guşă a pregătit o lege care ar scoate din Legislativ senatorii şi deputaţii de peste 65 de ani Liderii Partidului Iniţiativa Naţională susţin că trebuie eliminată

Partidul lui Guşă a pregătit o lege care ar scoate din Legislativ senatorii şi deputaţii de peste 65 de ani

Liderii Partidului Iniţiativa Naţională susţin că trebuie eliminată discriminarea pe care actuala legislaţie o face între pensionarii de rând şi cei din parlament.

PIN a elaborat o propunere legislativă privind pensionarea obligatorie a senatorilor şi deputaţilor la vârsta de 65 de ani, în cazul bărbaţilor şi 60 de ani, în cel al femeilor. "Credem că introducerea unui prag maxim de vârstă pentru exercitarea acestor demnităţi ar contribui la creşterea responsabilităţii politicienilor. Participarea la alegeri a oamenilor politici va fi mai puţin influenţată de interesele personale sau de dorinţa de a intra într-un loc pe care o bună relaţie cu partidul îl poate asigura pe veci, indiferent de lipsa de activitate arătată în calitate de senator sau deputat", se arată în expunerea de motive a proiectului, semnată de deputaţii Cozmin Guşă şi Lavinia Şandru. Cei doi susţin că iniţiativa lor urmăreşte eliminarea discriminării dintre această categorie privilegiată şi cetăţenii "de rând", actul normativ fiind întemeiat şi pe refuzul mai multor aleşi de a se retrage din Legislativ "printr-un act de minimă decenţă".

"Impresia de autarhie în raport cu cetăţenii pe care parlamentul ne-o oferă în acest mandat îşi are cauzele şi în faptul că cei care dictează şi impun decizii, nu neapărat în mod transparent, în cadrul forului suprem de reprezentare a electoratului sunt politicienii care l-au dominat în ultimii 17 ani.

Locurile în parlament nu trebuie să reprezinte decoraţii/premii pentru cei care au adus un tip sau altul de serviciu partidelor politice", se mai arată în document. Guşă a anunţat că proiectul va fi distribuit parlamentarilor în timpul vacanţei parlamentare din această vară.

Orice limitare a drepturilor unui cetăţean nu este normală
Cristian Diaconescu,
vicepreşedinte PSD

Pensionabilii din parlament

PIN a identificat un număr de 71 de senatori şi deputaţi care au deja vârsta prevăzută în Codul muncii pentru pensionare sau ar atinge-o până în 2012. Pe lista lui Guşă se află nume precum Ion Iliescu, Radu Câmpeanu, Adrian Păunescu, Ecaterina Andronescu, Teodor Meleşcanu, Irina Loghin, Rodica Stănoiu, Ioan Talpeş, Dumitru Dragomir sau Răzvan Theodorescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite