PDL trânteşte uşa-n nas UNPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a vorbit ieri despre oportunitatea realizării unei alianţe a forţelor pro-guvernamentale. O posibilă alianţă PDL-UNPR, înregistrată la tribunal, nu este văzută însă cu ochi buni de unii lideri democrat-liberali.

Cristian Diaconescu a insistat pentru „aglutinarea Puterii şi a Opoziţiei„ în perspectiva alegerilor din 2012. „Cred că acest proces de constituire a două structuri puternice, faţă în faţă, pentru alegerile din 2012, ar fi un proces interesant şi necesar, pentru că ar clarifica ceva mai bine şi mesajele şi ar prezenta populaţiei două alternative cât se poate de coerente„, a declarat Cristian Diaconescu ieri la RFI.

Preda: „Doar Diaconescu este frecventabil„

Scenariul lansat de Cristian Diaconescu nu este pe placul democrat-liberalilor, în opinia cărora PDL nu ar avea nimic de câştigat dacă l-ar pune în practică. „Prioritară pentru PDL este clarificarea identitară, care s-ar putea realiza în cursul acestui an, în urma alegerilor interne. Anul viitor am putea discuta. Dar să nu ne legăm de un partid satelit, nu avem nevoie de aşa ceva!", a comentat europarlamentarul PDL Cristian Preda. „Şi, oricum, nici cei de la UNPR nu ştiu cine sunt. De acolo, doar Cristian Diaconescu mi se pare frecventabil, dincolo de el, nu mai văd pe nimeni", a mai spus europarlamentarul PDL.

Ideea lui Cristian Diaconescu este respinsă şi de deputatul Sever Voinescu, în opinia căruia, PDL nu ar avea nimic de câştigat în eventualitatea unei astfel de alianţe. „Nu reprezintă nicio urgenţă politică pentru noi şi nu ar aduce niciun avantaj PDL. Mai puternică este coaliţia pentru guvernare pe care o formăm în prezent cu UNPR decât orice act pe care l-am semna la tribunal", a mai arătat deputatul democrat-liberal.

De aceeaşi părere a fost şi vicepreşedintele PDL Petru Filip, care a declarat că o astfel de asociere nu-şi are rostul, în condiţiile în care cele două formaţiuni alcătuiesc deja un parteneriat pentru guvernare. „Nu mai avem nevoie şi de o alianţă juridică, dată fiind colaborarea noastră pentru guvernare", a declarat Petru Filip. Mai rezervat în declaraţii a fost vicepreşedintele PDL Ioan Oltean. „Este normal ca partidele mici să-şi caute sprijin în perspectiva alegerilor, dar nu am discutat despre aşa ceva în partid, nu este momentul. N-aş putea spune dacă este o variantă viabilă", a spus Ioan Oltean. O eventuală alianţă PDL-UNPR a fost criticată ieri şi de preşedintele PSD, Victor Ponta, care a comentat că o astfel de construcţie nu ar face decât să oficializeze încorporarea „trădătorilor" de către PDL.

"O alianţă cu UNPR nu ar aduce niciun avantaj PDL. Mai puternică este coaliţia pentru guvernare pe care o formăm în prezent."
Sever Voinescu deputat PDL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite