PDL şi Ungureanu, din nou împreună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii democrat-liberali şi premierul demis Mihai Răzvan Ungureanu au arătat, la lansarea candidaţilor PDL, că rămân în aceeaşi echipă chiar dacă au trecut în Opoziţie.

Partidul Democrat Liberal şi-a lansat ieri candidaţii pentru alegerile locale, în cadrul unui miting electoral desfăşurat la Sala Polivalentă din Capitală, sub sloganul „Tot greul spre bine". La eveniment a fost prezent şi premierul demis Mihai Răzvan Ungureanu, care a subliniat că parteneriatul cu PDL rămâne în continuare valabil.

„Staţi cu fruntea sus şi fiţi ungurenii mei!", le-a transmis Ungureanu, de la tribună, democrat-liberalilor.  Premierul demis a arătat că nu îi este ruşine cu numele pe care îl poartă, deşi un lider politic a încercat să-l denigreze. Mihai Răzvan Ungureanu a făcut trimitere la preşedintele PNL, Crin Antonescu,  care şi-a exprimat, la dezbaterea moţiunii de cenzură, temerea faţă de capacitatea sistemului de a se regenera şi de a produce la infinit „ungureni".

În discursul de ieri, premierul demis a pledat pentru un nou tip de a face politică în România. „O altfel de politică înseamnă o politică onestă, o politică a compasiunii şi o politică a meritului. Patru ani de merit au însemnat ieşirea României din criză", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Boc vrea din nou la Putere

Preşedintele PDL, Emil Boc, s-a arătat încrezător în faptul că formaţiunea pe care o conduce va repeta rezultatul scrutinului din urmă cu patru ani şi va ajunge din nou la guvernare. „Sunt convins că vom reconfirma rezultatul alegerilor din 2008 ca primă etapă pentru ca în decembrie preşedintele Românei să invite PDL să formeze Guvernul şi să continue guvernarea", a afirmat Emil Boc.

Liderul PDL a arătat că democrat-liberalii nu trebuie să regrete măsurile aplicate în perioada guvernării deoarece acest partid şi-a sacrificat voturile şi imaginea pentru ca România să traverseze perioada de criză economică.

„Vă spun deschis, nu avem niciun motiv noi, PDL, să regretăm ceea ce am făcut. Ce aţi făcut alături de PDL? Aţi evitat ca această ţară să ajungă în coşmarul datoriilor greceşti sau în coşmarul spaniol al şomajului şi inflaţiei", le-a mai spus Boc celor 7.000 de participanţi.

Băsescu, marele absent

Surse din interiorul partidului afirmau că alături de Mihai Răzvan Ungureanu, la eveniment a fost invitat să participe şi preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a fost întrebat de ziarişti, sâmbătă, la plecarea dintr-un hipermarket, dacă intenţionează să participe la lansarea candidaţilor PDL. Băsescu a admis că a fost invitat, dar a precizat că nu va participa.

„Dacă era un Congres... E adevărat că poate sunt îndreptăţiţi să spere într-o prezenţă, pentru că au fost partidul care a dus greul extraordinar din perioada crizei. Dar o să găsesc eu o formulă să le mulţumesc pentru costurile pe care le-au încasat ca urmare a trecerii ţării prin criză", a spus Băsescu. Lansarea candidaţilor PDL a fost amânată de două ori până acum, prima dată fiind programată în 21 aprilie.

"Parteneriatul nostru rămâne valabil. Staţi cu fruntea sus şi fiţi ungurenii mei! ''
Mihai Răzvan Ungureanu premier demis

UNPR vrea să fie surpriza alegerilor

UNPR şi-a lansat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, candidaţii la alegerile locale din 10 iunie 2012. Preşedintele exectiv al Uniunii, Gabriel Oprea (foto), a subliniat că partidul se află în faţa celui mai mare examen electoral, iar ţinta este intrarea în Parlament. Liderul UNPR a reiterat că principalul obiectiv al progresiştilor rămâne impozitarea marilor averi.

Secretarul general al Uniunii, Neculai Onţanu, s-a arătat şi el încrezător în şansele de reuşită ale formaţiunii la alegerile locale. „UNPR are toate motivele să privescă cu încredere spre primul său test electoral. Să facem din UNPR surpriza alegerilor din Bucureşti şi din toată ţara", a fost de părere Onţanu.

La eveniment nu au fost prezenţi însă toţi liderii partidului. Vicepreşedintele UNPR, Constantin Simirad, şeful CJ Iaşi, nu a mai ajuns la Bucureşti întrucât nu s-a putut trezi la timp. Acesta a precizat că e mai bine că a lipsit, pentru că oricum ar fi avut un discurs critic la adresa liderilor formaţiunii.

„Am avut o noapte între somn şi vis. M-am trezit la ora şase fără zece, iar avionul de Bucureşti era la şase. Nu m-am putut duce, nu că nu aş fi vrut. Fac şi eu ca liberalul Crin Antonescu, numai că el nu se poate trezi nici la ora 12.00, nu la 6.00", a spus Simirad. ;

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite