FOTO Vasile Blaga a câştigat şefia Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspans înainte de alegerea lui Blaga la şefia Senatului / Foto: Marian Vilău
Suspans înainte de alegerea lui Blaga la şefia Senatului / Foto: Marian Vilău

Liderii Coaliţiei de guvernare au acceptat nominalizarea unui candidat comun din partea PDL pentru postul de preşedinte al Senatului.PDL îl desemnase anterior pe Vasile Blaga.

Update 18.00 Vasile Blaga a câştigat şefia Senatului avâd 69 de voturi, în timp ce contracandidatul său Titus Corlăţean (PSD) a avut 63 de voturi. Dou[ voturi nu au fost exprimate.

Vezi aici imagini din Senat, înainte şi după alegerea lui Vasile Blaga

UPDATe 17.40 Votul secret cu buletine pentru alegerea noului preşedinte al Senatului s-a încheiat, parlamentarii exprimându-şi opţiunea pentru unul dintre cei doi candidaţi: Vasile Blaga - susţinut de partidele coaliţiei de guvernare şi Titus Corlăţean - propus de opoziţie.

UPDATE 17.10 Senatorii au început votul pentru alegerea preşedintelui.

UPDATE 16.30 Şedinţa în care se discută alegerea noului preşedinte al Senatului a început, cei doi candidaţi anunţaţi deja fiind Vasile Blaga, susţinut de partidele din coaliţia de guvernare şi Titus Corlăţean, sprijinit de Opoziţie.

UPDATE 15.30 Vasile Blaga şi Radu Berceanu au fost convocaţi la Cotroceni pentru o întâlnire cu Traian Băsescu.

UPDATE 14.45 Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, la finalul şedinţei liderilor şi parlamentarilor Uniunii, că UDMR va prelua şefia SGG şi îl va susţine pe Vasile Blaga la preşedinţia Senatului.

UPDATE 14.40 "Este obligant ce au decis colegii. Aş face pe infatuatul să pretind că nu mă aşteptam. O să încerc să mă achit bine de obligaţie", a declarat Vasile Blaga pentru Adevarul

UPDATE 14.30 Liderii PDL s-au întâlnit la finalul săptămânii trecute cu preşedintele Traian Băsescu convenind asupra candidaturii lui Vasile Blaga la şefia Senatului, au afirmat surse democrat-liberale.

UPDATE 14.10 Preşedintele UDMR Kelemen Hunor se întâlneşte cu senatorii partidului pentru a discuta sprijinul pentru Vasile Blaga.

UPDATE 13.45 UDMR va primi Secretariatul General al Guvernului în schimbul votului pentru Vasile Blaga, au afirmat surse din Coaliţie

UPDATE 12.32 BPN al PDL a stabilit, în unanimitate, ca Vasile Blaga să fie candidatul democrat-liberalilor pentru şefia Senatului.

UPDATE 12.30 Liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a declarat că numele candidatului coaliţiei pentru preşedinţia Senatului va fi cunoscut în jurul orei 14.00, înaintea şedinţei Biroului Permanent al Senatului, iar până atunci continuă discuţiile în PDL şi UDMR.

UPDATE 12.15 "Foarte probabil candidatul se va decide în această şedinţă a BPN, important este că cel care va prelua şefia Senatului este membru PDL", a spus Udrea înainte de şedinţa BPN al partidului.

UPDATE 12.00 "Două concluzii: coaliţia va avea un singur candidat pentru preşedinţia Senatului; a doua concluzie - coaliţia va avea preşedintele Senatului", a declarat preşedintele PDL, Emil Boc, la sosirea la sediul partidului, unde are loc şedinţa BPN.

Coaliţia de guvernare are şase voturi în plus faţă de Opoziţie: Şefia Senatului va ajunge în mâinile lui Blaga

UPDATE 11.47 Partidele din coaliţia de guvernare vor sprijini candidatul PDL pentru preşedinţia Senatului, liderii PDL, UDMR, UNPR şi grupului minorităţilor ajungând la un acord în acest sens, în şedinţa de luni.

UPDATE 11.25 Tensiuni în Coaliţie. UDMR a cerut încă un minister pentru a renunţa la depunerea unui candidat pentru şefia Senatului, afirmă surse din PDL citate de Mediafax.

Democrat-liberalii în propun pe Vasile Blaga drept candidat la şefia Senatului dar pentru a fi instalat în funcţie acesta are nevoied e sprijinul partidelor din coaliţie - UDMR şi UNPR.

Reprezentanţii UDMR au anunţat că au vor să aibă propriul candidat vehiculând numele vicepremierului Marko Bela sau pe al fostului ministru al Sănătăţii Cseke Attila.

Potrivit unor surse din UDMR, Uniunea ar putea renunţa la depunerea unui candidat propriu dacaă PDL le va satisface o serie de pretenţii precum oferirea unui post de vicepreşedinte al Senatului. O altă doleanţă a UDMR, suplimentarea bugetelor miniştrilor acestui partid a fost deja satisfăcută de premierul Emil Boc.

De cealată parte a baricadei, USL îl sprijină pe senatorul PSD Titus Corlăţean.

Citeşte şi:
EXCLUSIV Udrea: Blaga sau Berceanu, cei mai buni pentru şefia Senatului

PDL îl propune pe Vasile Blaga pentru şefia Senatului

Cât plăteşte PDL pentru un „igen" la Senat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite