PDL nu a reuşit să taie microfonul Opoziţiei din cauza unui democrat-liberal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vot împotrivă de la PDL, al deputatului Florin Geantă, a împiedicat adoptarea noului Regulament al Camerei.

Proiectul de Regulament care permitea preşedintelui Camerei să sisteze lucrările în cazul în care deputaţii ar fi „obstrucţionat” dezbaterile a picat ieri la votul final. Proiectul, iniţiat de Roberta Anastase, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptare, având doar 166 de voturi pentru. Pentru adoptare, ar fi fost necesare 167 de voturi în favoarea modificărilor, adică majoritatea din numărul total al deputaţilor, ca şi în cazul legilor organice.

Paradoxal, proiectul nu a picat din cauza parlamentarilor PSD şi PNL care au părăsit sala de şedinţă, ci în urma votul unui parlamentar al PDL, Florin Geantă care s-a opus amendamentelor Puterii. Pe lista deputaţilor care au votat împotrivă figurează şi independentul Culiţă Tărâţă.

Cu o seară înainte, noul Regulament fusese votat pe articole, în protestele parlamentarilor Opoziţiei. Social-democraţii  prin vocea viceliderului Aura Vasile ameninţaseră că vor folosi acest regulament când vor ajunge la Putere. Liderul grupului PNL din Cameră, Călin Popescu Tăriceanu, a acuzat PDL că transformă Parlamentul într-unul dintr-o ţară de mâna a treia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite