PDL îşi exprimă regretul faţă de moartea poetului Adrian Păunescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii  PDL îşi exprimă regretul faţă de moartea poetului Adrian Păunescu şi transmit condoleanţe familiei acestuia.

"Partidul Democrat Liberal îşi exprimă regretul faţă de moartea poetului Adrian Păunescu şi transmite sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor acestuia. Dumnezeu să-l odihnească!", se arată într-un comunicat al PDL.

Raluca Turcan: Păunescu a marcat cultura română în special prin poezia cu accente protestatare

La rândul ei, preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a afirmat printr-un comunicat de presă că poetul Adrian Păunescu a marcat un moment în cultura română, în special prin poezia cu accente sociale şi protestatare, care a venit uneori în conflict cu discursul oficial al anilor '70 şi '80 ai secolului trecut.

Turcan aminteşte şi buna colaborare a Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor cu comisia similară din Senat, care a fost condusă timp de mai mulţi ani de senatorul Adrian Păunescu.

Deputatul PDL menţionează şi eforturile lui Adrian Păunescu pentru apropierea culturală dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului, în virtutea unei sensibilităţi speciale pe care poetul născut în Basarabia o avea faţă de românii basarabeni.

"Dumnezeu să-l odihnească pe Adrian Păunescu!", se arată în finalul comunicatului.

Poetul Adrian Păunescu s-a stins din viaţă, vineri dimineaţa, la ora 7.15, la Spitalul Floreasca din Capitală, unde era internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

"Astăzi, 5.11. 2010, la orele 7.15, inima maestrului a încetat să bată. După neîncetate tentative eşuate de resuscitare, el a decedat. Maestrul a plecat dintre noi". a anunţat doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite