PDL îşi alege noua conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Flutur foto: arhivă
Gheorghe Flutur foto: arhivă

Democrat-liberalii au intrat în linie dreaptă pentru Convenţia Naţională Extraordinară de sâmbătă, în cadrul căreia se va alege noua structură de conducere a partidului. Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor în Biroul Permanent Naţional a expirat miercuri la ora 14.00.

În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al partidului, Vasile Blaga este singurul care râvneşte la acest post. Situaţia este identică şi pentru funcţia de secretar general al PDL, acolo unde s-a înscris în cursă doar Gheorghe Flutur, proaspăt demisionar din scaunul de prim-vicepreşedinte. De altfel, la depunerea candidaturii pentru şefia PDL, Vasile Blaga a declarat că şi l-ar dori în funcţia de secretar general al partidului pe Gheorghe Flutur.

 Acesta a decis să candideze pentru funcţia de secretar general întrucât doreşte să se implice în relansarea partidului şi coagularea forţelor de centru-dreapta ca alternativă la actuala coaliţie guvernamentală de centru-stânga. „Pun la dispoziţie experienţa mea politică de 12 ani în special în domeniul organizării partidului, în coordonarea cu succes a campaniilor electorale şi ca om de echipă", a spus Flutur.

Fără Monica Macovei

Pentru cele patru posturi de prim-vicepreşedinte al partidului se vor lupta cinci democrat-liberali: Cristian Preda, Dorin Florea, Mihai Stănişoară, Teodor Baconschi şi Cezar Preda. După ce iniţial anunţase că va candida şi el pentru unul dintre posturile de prim-vicepreşedinte, Teodor Paleologu s-a retras din cursă pe ultima sută de metri.

De remarcat este faptul că din echipa lui Blaga vor lipsi nume grele ca Elena Udrea, Radu Berceanu, Roberta Anastase şi Ioan Oltean, marii pierzători ai alegerilor locale, dar şi Emil Boc, Gheorghe Falcă, Gheorghe Ştefan şi Adriean Videanu, care nu şi-au depus candidatura pentru un post de conducere în BPN, invocând nevoie de schimbare a partidului la nivel de conducere.

Un alt nume important care va lipsi din rândurile viitorilor lideri ai PDL este Monica Macovei. „Nu candidez la aceste alegeri interne pentru nicio funcţie de conducere. Îi voi susţine pe Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Paleologu, pe câştigătorii alegerilor locale şi pe toţi cei care doresc revigorarea şi reformarea PDL", a spus Macovei.

Pentru cele 15 funcţii de vicepreşedinţi vor candida lideri de organizaţii ca George Scripcaru, Mircea Hava, Florin Popescu, Alin Tişe, Alin Trăşculescu, Constantin Ostaficiuc, foşti ministri, Traian Igaş şi Gabriel Berca, foşti membri ai Biroului Politic - Sever Voinescu, Anca Boagiu, dar şi parlamentari ca Radu F. Alexandru, Raluca Turcan şi Tinel Gheorghe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite