PDL câştigă pe mâna independenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberta Anastase s-a ales cu încă o acuzaţie de „vot fraudulos“
Roberta Anastase s-a ales cu încă o acuzaţie de „vot fraudulos“

Deputaţii Puterii au modificat Regulamentul Camerei pentru a permite constituirea unui grup pentru parlamentarii lui Gabriel Oprea. Opoziţia ar putea pierde în favoarea Coaliţiei guvernamentale majoritatea în Biroul Permanent al Camerei.

Constituirea grupului independenţilor pare să fie în avantajul Puterii. Dacă independenţii vor reuşi să aibă un reprezentant în Biroul Permanent, atunci, raportul de forţe din acest for se va schimba în favoarea actualei majorităţi.

Liderul grupului PSD, Mircea Duşa, a declarat pentru "Adevărul" că, odată constituit acest nou grup, ar urma să înceapă o nouă negociere atât pentru Biroul Permanent, cât şi pentru comisiile parlamentare în funcţie de ponderea pe care o are fiecare grup.

Modificările ar urma să intre în vigoare din viitoarea sesiune. Social-democraţii se tem că ar putea rămâne fără unul din cele două posturi de vicepreşedinte al Camerei, ocupate în prezent de Adrian Năstase şi Valeriu Zgonea.

Anastase o ameninţă cu instanţa pe Aura Vasile

Duşa a avertizat conducerea partidului încă de luni seara că Puterea va forţa din nou constituirea grupului independenţilor pentru a-şi consolida majoritatea. Temerea social-democraţilor s-a adeverit: ieri, independentul Eugen Nicolicea a cerut plenului să introducă pe ordinea de zi două propuneri privind formarea acestui grup.

Deputaţii PNL şi PSD au protestat vehement, spunând că prin această hotărâre „se statuează dezertarea politică şi desconsiderarea votului dat de cetăţeni la alegerile din 2008". Pentru că nu au fost luaţi în seamă, iar propunerile au fost introduse, prin votul plenului, pe ordinea de zi, liberalii şi social-democraţii au părăsit sala. 

După ce Opoziţia s-a retras din sală, Puterea a început să voteze pe articole modificarea Regulamentului. La un moment dat, Aura Vasile a acuzat-o pe preşedinta Camerei, Roberta Anastase, că, deşi ar fi lipsit din sală, apare, potrivit votului electronic, că ar fi votat.

Reprezentanta PSD a anunţat că a cerut deja înregistrările video pentru a demonstra frauda şi i-a acuzat pe deputaţii Puterii că lucrează în plen fără a avea cvorum şi, pentru a suplini absenţa colegilor, votează cu mai multe cartele.

Imediat, PSD a comunicat că va completa plângerea penală depusă împotriva Robertei Anastase cu o nouă acuzaţie privind exercitarea frauduloasă a votului de ieri. Ea a ripostat, spunând că o va da în judecată pe Aura Vasile pentru calomnie şi susţinând că a fost prezentă la lucrări, iar votul a fost regulamentar. Şedinţa a fost suspendată şi reluată peste câteva ore. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite