PDL a depus cererea de revocare a lui Mircea Geoană de la şefia Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Senatorul PDL, Iulian Urban, a anunşat astăzi că a fost depusă, la Biroul Permanent, cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

Cererea a fost semnată de 57 de senatori, dintre 48 ai PDL, doi ai UDMR şi şapte de la independenţi.

"Până astăzi la ora 12.00 când noi ne-am angajat să depunem cererea doar atâţia sentori au fost în Senatul României, restul au apucat să plece în teritoriu. De la PSD nu a semnat nimeni deocamdată, dar stenograma din 10 martie va arăta dinamica votului", a declarat Urban care a precizat că senatorul independent Cristian Diaconescu nu a semnat acesată cerere.

Ieri, PDL a anunţat că va demara procedurile pentru revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, argumentând că acesta încalcă regulamentul Camerei Superioare.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a precizat că Regulamentul Senatului nu prevede instituţia suspendării preşedintelui, ci doar pe cea a revocării.

Geoană a invocat decizia 601 a Curţii Constituţionale din 2005, potrivit căreia singura posibilitate de revocare a preşedintelui Senatului este cea avansată de grupul parlamentar care a suţinut respectivul preşedinte la momentul constituirii Camerei respective. El a spus că solicitarea PDL este "pe lângă Regulament, pe lângă lege, pe lângă Constituţie".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite