PDL - de la măr, pară sau sirenă, la inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Frunzăverde
Sorin Frunzăverde

Noua emblemă a PDL ar putea fi o inimă, în cazul în care propunerea vicepreşedintelui Sorin Frunzăverde (foto) ar fi aprobată de comisia pentru modificarea statutului partidului.

 "PDL ar trebui să se numească Partidul Popular şi să preia inclusiv simbolistica şi sigla grupului PPE din Parlamentul European -inima", a arătat ieri Frunzăverde, înaintea primei şedinţe a comisiei pentru statut.

Pe fondul unei adevărate dispute iscate în PDL privind înlocuirea vechiului trandafir socialist cu un măr, o pară, o ancoră sau o sirenă, tot Frunzăverde venise la sfîrşitul săptămânii trecute, cu altă idee -roza vânturilor.

Ieri însă, vicepreşedintele PDL a susţinut că reprezentativă ar trebui să devină sigla grupului PPE, o inimă albastră, având în interior un cerc format din stelele UE.

Frunzăverde a mai susţinut şi ca deciziile în partid să fie luate de Colegiul Director, care să se întrunească o dată pe lună. Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, s-a opus propunerii lui Frunzăverde, susţinând că atribuţiile Colegiului sunt identice cu cele ale Biroului Permanent Naţional.

Pe de altă parte, Vasile Blaga a declarat democrat-liberalii şi-ar putea alege o nouă conducere în cadrul congresului, care ar putea să aibă loc la sfârşitul lunii iunie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite