PDL vrea “infochioşcuri” pentru românii din Diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii din Diaspora ar putea avea acces gratuit la informaţiile de interes public, prin intermediul unor "infochioşcuri", amplasate în apropierea misiunilor diplomatice ale ţării noastre în străinătate. Prevederea este inclusă într-un proiect al şefului PDL Diaspora, William Brînză.

"Pentru început, proiectul va fi implementat în Spania, Italia şi Franţa, cel mai târziu în această toamnă. Infochioşcurile vor oferi informaţii atât despre legislaţia muncii, importante pentru că românii să îşi găsească mai uşor un loc de muncă în străinătate, cât şi despre drepturile şi obligaţiile pe care le au în statul adoptiv", a declarat preşedintele PDL Diaspora.

Pe de altă parte, el a cerut Guvernului să trimită o serie de specialişti la misiunile României din străinătate, pentru organizarea unor sesiuni informative în urma cărora românii să fie familiarizaţi cu situaţia proiectelor europene şi a sumelor pe care le pot accesa.

"În acest fel atingem două puncte importante: pe de o parte repatrierea românilor, proiect la care lucrez din 2008 şi pe de altă parte crearea de noi locuri de muncă, prin implementarea proiectelor cu bani europeni", a mai declarat Brînză.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite