Brânză: Legea votului prin corespondenţă nu va reprezenta un câştig pentru PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL de Diaspora, William Brânză, le-a transmis ieri celor aproximativ 400 de participanţi la Forumul românilor de pretutindeni că adoptarea legii votului prin corespondenţă, al cărei iniţiator este, nu va reprezenta un câştig nici pentru el, nici pentru PDL.

"Este un proiect care vă va acorda dreptul garantat de Constituţie, de a reveni în dezbaterea publică, împlicându-vă direct în viaţa politică din ţară", a susţinut Brânză, preşedintele comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor. "Fac toate demersurile pentru ca proiectul să intre în vigoare", a adăugat deputatul democrat-liberal.

Pentru ca cei stabiliţi în străinătate să se prezinte la vot a pledat şi Eugen Tomac, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, care le-a transmis celor din Diaspora că statul român îi va sprijini şi mai mult dacă se vor prezenta la votla viitoarele alegeri. "Cred că sprijinul pe care poate să-l ofere în viitor statul român va fi mult mai mare dacă dumneavostră, în calitate de lideri ai românilor aflaţi peste hotare, îi veţi convinge pe conaţionalii noştri să se prezinte la vot", le-a promis Tomac.

Pe un ton "ademenitor" li s-a adresat participanţilor la Forum şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care a vorbit despre legea votului prin corespondenţă ca despre "un gest de reparaţie care se face românilor plecaţi din ţară". "Este una din temele importante pe agenda noastră a tuturor, este un gest de reparaţie care se face românilor plecaţi din ţară. Sunt diverse opinii de cine beneficiază de această lege, în opinia mea beneficiarii sunt românii, şi nu un partid sau altul. Este o soluţie dreaptă pentru cei aproximativ trei milioane de români", a declarat Roberta Anastase la deschiderea reuniunii românilor de pretutindeni, la care a participat şi premierul Emil Boc.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite