PDL vrea să spele competiția: Candidații la locale ar puta fi obligați să-și achite dările către stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL Mihai Apostolache a anunțat, miercuri, că a depus o inițiativă legislativă ce propune ca persoanele care candidează la alegerile locale să fie obligate să își plătească dările către stat.

Apostolache își dorește modificarea legii 67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, în sensul instituirii obligativității pentru cetățenii care candidează pentru funcțiile de consilieri, primari sau președinți ai consiliilor județene de a-și achita obligațiile legale față de bugetele locale.

„Până la urmă, în momentul în care ajungi ales local, primar, de exemplu, ai obligația ca tu să colectezi aceste taxe și impozite de la cetățeni și este normal să dai exemplu că tu îți respecți obligațiile constituționale în primul rând", a explicat Apostolache.

Deputatul l-a dat drept exemplu negativ pe primarul din Drajna, Mihai Gavrilă, care este membru PNL.

„Pe firma proprie are o datorie de aproape 4 miliarde la bugetul local și candidează în continuare pentru alegerile locale. Întâmplător, a inițiat și un proiect de hotărâre care a trecut de consiliul local pentru reeșalonarea acestor datorii. Tocmai primarul despre care vorbim", a mai spus Apostolache.

Inițiatorul legii a subliniat că nu cunoaște astfel de cazuri în PDL.

Deputatul a precizat că intenționează să extindă prezenta propunere asupra parlamentarilor, dar a conceput propunerea mai întâi pentru primari și președinții de consilii județene, având în vedere că prima dată vor avea loc alegerile locale.

Mihai Apostolache a precizat că oamenii au dreptul constituțioal să fie aleși, dar că „în același timp, există și obligația constituțională de a-și plăti taxele și impozitele".

„Ca cetățean, ai atât drepturi, cât și obligații. Ca să-ți exerciți drepturile, trebuie să-ți respecți obligațiile constituționale", a mai spus deputatul PDL.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite