PDL i-a salvat limuzina lui Vadim Tudor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţia de vicepreşedinte a Senatului i-a fost oferită lui Vadim Tudor de către PDL, în urma unui protocol Surse parlamentare vehiculează mai multe scenarii despre motivele pentru care

Funcţia de vicepreşedinte a Senatului i-a fost oferită lui Vadim Tudor de către PDL, în urma unui protocol

Surse parlamentare vehiculează mai multe scenarii despre motivele pentru care PDL i-a salvat funcţia şefului PRM.

Intrigile merg până la Palatul Cotroceni, însă preşedintele neagă implicarea. După ce conservatorii l-au lăsat pe C.V. Tudor cu ochii în soare, PDL a reacţionat imediat şi, după negocieri, a decis ca în schimbul posturilor de secretar la Senat, la Camera Deputaţilor şi funcţia de preşedinte al Comisiei economice a Senatului să cedeze preşedintelui PRM funcţia de vicepreşedinte a Senatului.

Potrivit surselor citate, în după-amiaza de luni, imediat după ce PC a denunţat protocolul cu PRM, PDL, prin liderul de grup, senatorul Constantin Gheorghe (ex-PC) l-a abordat pe liderul de grup al PRM, Mihai Ungheanu. Aceştia ar fi semnat un protocol chiar în seara zilei de luni, pentru ca ieri-dimineaţă să-l facă public.

Unii senatori susţin chiar că negocierea s-a purtat direct între Traian Băsescu şi C.V. Tudor. Preşedinţia a negat însă aceste presupuneri. Într-un comunicat al preşedinţiei, Traian Băsescu precizează că nu au existat niciun fel de contacte între domnia sa şi vreun lider politic, inclusiv PDL, pe tema alocării de funcţii în Senatul României.

Care au fost motivele?

Potrivit unor surse parlamentare, cadoul pe care PDL l-a făcut PRM are o explicaţie pe două paliere. În vederea apropiatei campanii electorale, PDL doreşte să-şi apropie PRM pentru a-i furniza lui C.V. Tudor informaţii "sensibile" despre adversarii politici pe care acesta să le facă publice.

Astfel, PDL nu ar putea fi acuzat că face campanie murdară. Pentru orice fel de colaborare cu PDL, PRM ar solicita însă un protocol scris.

Un alt scenariu spune că PDL intenţionează să încerce o apropiere dintre PRM şi PNG. În acest sens, cele două formaţiuni fie ar candida într-o alianţă la alegerile parlamentare, fie cu ajutorul PDL să treacă ambele pragul electoral, dând astfel democrat-liberalilor o marjă mai largă de manevră în încercarea de a forma majoritatea. Acest ultim scenariu este acrediat laboratoarelor din Palatul Cotroceni.

Ce spun Boc şi Vadim

Preşedintele Emil Boc a declarat că negocierile purtate dintre cele două partide ţin de logica parlamentară. "Este o chestiune punctuală între grupurile parlamentare pe funcţii de conducere, nu are nimic de-a face cu coaliţii, protocoale.

Este o chestiune care se face între grupurile parlamentare din România de 18 ani", a spus Boc. El s-a grăbit să susţină că o eventuală colaborare politică PDL-PRM este exclusă. "Nu am avut, nu avem şi nu vom avea un protocol, o înţelegere sau o alianţă politică cu PRM. Este o axiomă a PDL", a explicat Emil Boc.

Preşedinte PRM a susţinut însă că este vorba despre "nişte acorduri bătute în cuie şi de bun augur pentru viitorul politic românesc".

Întrebat dacă semnarea între PRM şi PDL, la Senat, a unui protocol va duce la o înţelegere politică viitoare şi chiar la una electorală, C.V. Tudor a declarat că nu poate anticipa acest lucru. Liderul PRM l-a lăudat, ieri, pe Emil Boc, spunând că are o logică impecabilă, este un bun orator şi vorbeşte o engleză impecabilă.

C.V. Tudor a avut în trecut o serie de ieşiri publice în care l-a atacat dur pe Emil Boc, spunând chiar glume despre acesta în conferinţe de presă. Preşedintele PRM este vicepreşedinte al Senatului de la începutul actualei legislaturi.

Avantaje de vicepreşedinte

Vicepreşedinţii au birouri mai mari decât restul senatorilor.
Au salarii cu aproximativ 1.000 de lei mai mult (7.366 lei faţă de 6.343 lei ).
Beneficiază de limuzine Audi A6.
Pot solicita protecţie SPP.

Avramescu nu mai candidează din cauza "asocierii ruşinoase" PRM-PDL

Consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu i-a înştiinţat pe liderii PDL că renunţă la candidatura pe listele partidului pentru Camera Deputaţilor la alegerile din toamnă.

Decizia lui a fost motivată de înţelegerea politică între PDL şi PRM pentru cedarea postului de vicepreşedinte senatorului PRM Corneliu Vadim Tudor. Consilierul prezidenţial consideră "orice asociere cu PRM scandaloasă", conform unor surse politice şi în consecinţă a decis să nu mai candideze.

"Le-a spus la revedere", spun sursele citate. Consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu s-a pronunţat în mai multe rânduri pentru apariţia unei noi generaţii de politicieni, distanţându-se de politicieni cu care nu a fost de acord.

Precedentul "Mitică"

Recent după ce şi-a manifestat intenţia de a candida pe listele PDL alături de publicistul Sever Voinescu, PDL a dorit să-l aibă şi pe Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, prezent pe listele sale de candidaţi. Consilierul prezidenţial a reacţionat vehement la propunerea făcută de Gheorghe Ştefan "Pinalti", şeful filialei PDL Neamţ, lui Dumitru Dragomir.

Avramescu a spus că refuză să facă politică alături de personajul "sulfuros" care ar fi Dumitru Dragomir. PDL a refuzat candidatura lui Dragomir. El ar fi urmat să-l înfrunte pe Adrian Năstase într-un colegiu la Mizil. Emil Boc a spus că decizia lui Avramescu este "una personală". (Oana Iuraşcu)

Eu efectiv îl simpatizez pe Emil Boc, şi vedeţi că şi când îl critic sau râd de el o fac cu duhul blândeţii
Corneliu Vadim Tudor, preşedintele PRM

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite