PDL pune pe masă cartea remanierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PDL pune pe masă cartea remanierii
PDL pune pe masă cartea remanierii

Dan Nica este primul pe “lista neagră” a premierului, fiind pârât chiar de un grup de social-democraţi. Democrat-liberalii au vorbit deschis ieri despre remanierea unor miniştri PSD, indicând chiar numele celor vizaţi. Primul dintre aceştia ar fi ministrul de Interne Dan Nica.

Seria atacurilor lansate înspre tabăra PSD de liderii PDL, reuniţi la Costineşti, la şcoala de vară a partidului, a fost deschisă de ministrul Turismului, Elena Udrea.

Aceasta a vorbit despre nemulţumirile democrat-liberalilor faţă de modul cum PSD gestionează domenii precum Internele, Educaţia şi Agricultura. Mai mult, chestionată în legătură cu posibilitatea remanierii, Udrea a avansat numele ministrului de Interne, pe care PDL ar putea să-l schimbe pe motiv că „a implicat în bătălia politică un serviciu de informaţii aflat în subordine”.

„Există un curent de opinie potrivit căruia anumite informaţii, care au declanşat scandalurile din ultimul timp, au venit de la un serviciu din subordinea Ministerului de Interne, care este condus de oameni apropiaţi domnului Vanghelie”, a explicat Udrea. Ministrul de Interne ar fi, potrivit unor surse, chiar primul pe „lista neagră“ a premierului Emil Boc, în cazul în care acesta decide remanierea unor miniştri.

Nica, pârât la Boc de colegii de partid

În plus, premierul ştie că Nica a devenit „un ghimpe în coasta unor social-democraţi din teritoriu“, care „îi vor capul cu orice preţ“. „Abuzurile” pe care le săvârşeşte Nica în teritoriu i-au fost aduse la cunoştinţă premierului chiar de un grup format din reprezentanţii a şapte filiale PSD care l-au vizitat acum două săptămâni la Palatul Victoria.

Social-democraţii i s-au plâns premierului că Nica „foloseşte poliţia să regleze conturile în partid“ şi pune ofiţeri din teritoriu să-i monitorizeze pe şefii de filiale. Grupul de nemulţumiţi l-a asigurat pe Boc că, în cazul în care decide schimbarea ministrului de Interne, nu va lua atitudine. Alt ministru PSD de care democrat-liberalii s-au arătat nemulţumiţi a fost Ecaterina Andonescu.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a comentat că ministrul Educaţiei ar fi trebuit să „aibă probleme de crăpat obrazul“ pentru faptul că a tergiversat elaborarea legii educaţiei.

Simirad îl sprijină pe Băsescu

Social-democratul Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a anunţat ieri că îl va susţine pe Traian Băsescu în campania prezidenţială, dacă acesta va candida, făcând totodată apel la colegii din PSD Iaşi să-i urmeze exemplul. Simirad a spus că a luat această decizie în urma unei analize făcute cu alţi membri PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite