PDL instituie "Codul tăcerii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Democrat-liberalii au decis stabilirea unui "moment zero" în declaraţiile făcute de reprezentanţii partidului, urmând ca cei care încalcă statutul, să fie sancţionaţi.

 "Orice europarlamentar, parlamentar sau demnitar al partidului care iese din limitele statutului va suporta rigorile prevăzute în document", a anunţat, ameninţător, premierul Emil Boc la finalul şedinţei-maraton a Biroului Permanent Naţional (BPN), care a început ieri la ora 20.00 şi s-a încheiat azi la ora 01.30.

Acuzat de ministrul Elena Udrea de lipsă de fermitate în cazurile disidenţilor, Boc a subliniat că orice demnitar se poate exprima în BPN, va fi ascultat "acolo unde se iau deciziile" pe care însă trebuie să le respecte şi să nu aibă poziţii contrare PDL.

Inspiraţi de "corecţia" aplicată de PSD lui Mircea Geoană, mai mulţi democrat-liberali i-au cerut premierului, potrivit unor surse din partid, amânarea unor sancţiuni pentru cei care l-au criticat în ultima vreme, dar instituirea unor reguli de comunicare în interiorul formaţiunii de care "şi cei mai tineri" să ţină cont.

Europarlamentarul Cristian Preda, deputatul Sever Voinescu şi senatorul Radu F. Alexandru s-au remarcat în ultima vreme prin critici la adresa lui Boc şi a măsurilor echipei guvernamentale, atrăgând chiar şi mânia şefului statului, care a declarat că i-ar fi dat afară din partid dacă ar fi fost în locul premierului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite