PDL îi închide uşa lui Corleone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a evita o controversă între consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu şi Dumitru Dragomir, PDL a refuzat candidatura lui Dragomir Şeful Ligii de fotbal se gândeşte să participe

Pentru a evita o controversă între consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu şi Dumitru Dragomir, PDL a refuzat candidatura lui Dragomir

Şeful Ligii de fotbal se gândeşte să participe în alegeri ca independent în acelaşi colegiu în care va candida Avramescu, "pentru a dovedi puterea votului uninominal".

"Nu avem ce discuta", a declarat ieri prim-vicepreşedintele PDL, Theodor Stolojan, întrebat de ce PDL a refuzat net o candidatură a lui Dragomir pe listele sale.

"Nu este membru PDL şi nu s-a făcut nicio propunere din teritoriu pentru el", a explicat liderul.

"Nu va candida", a spus şi preşedintele Emil Boc, imediat după şedinţa Biroului Permanent al partidului. El a admis că este posibil să fi existat discuţii despre o posibilă candidatură a acestuia, dar a refuzat, ca de altfel şi Theodor Stolojan, să comenteze refuzul net al PDL. Se pare că opoziţia vehementă a şefului cancelariei prezidenţiale, Cătălin Avramescu faţă de Dragomir, pe care l-a numit un "personaj infam", alături de care domnia sa nu ar putea reforma clasa politică românească, a lucrat în defavoarea lui Dragomir.

"Candidez unde se duce şi Avramescu!"

"De ce să fiu dezamăgit?!", se întreabă şeful Ligii Profesioniste de Fotbal. "Aş fi fost dezamăgit dacă făceam o cerere să mă înscriu în PDL", spune Dragomir.

El povesteşte că ar fi trebuit să se înscrie vinerea trecută, pe 8 august, în PDL Neamţ, filială al cărei şef,

Gheorghe Pinalti, i-a făcut de altfel şi oferta unui candidaturi într-un colegiu din judeţ.

Dacă se înscria duminică, pe 10 august, în aceeaşi zi, Gheorghe Pinalti l-ar fi anunţat ca nou membru PDL.

Dragomir mai spune că Pinalti i-a făcut oferta, că s-au întâlnit şi că acesta i-a spus "din tot sufletul că doreşte să se ducă să candideze la Neamţ". "Nu am vrut să mă înscriu deocamdată", adaugă el misterios.

Deocamdată, şeful Ligii este în concediu şi se gândeşte ce să facă. I-ar plăcea să candideze independent la Olt. Dar cel mai tare îl tentează o candidatură împotriva lui Cătălin Avramescu, în acelaşi colegiu.

"Unde se duce el, mă duc şi eu!", spune Dumitru Dragomir, supărat pe Avramescu şi pe jignirile care i-au fost aduse. Dragomir vrea să vadă dacă pe şeful cancelariei prezidenţiale îl vor ajuta "pilele" în competiţie cu el.

"Lumea să vadă cine este votat! Pe unul ca el care nu a făcut nimic?!", se întreabă Dragomir. El precizează că este printre puţinii oameni politici care a elaborat o lege organică, legea împotriva huliganismului pe stadioane.

Ce a făcut "Corleone" în Parlament

Din decembrie 2004 până acum, Dragomir a semnat 29 de iniţiative legislative alături de colegii săi din PRM. Două au devenit legi, iar una este în dezbaterea comisiilor. Restul de 26 au fost respinse definitiv.În plen, "Mitică de la Ligă" a vorbit în aproape patru ani de 27 de ori, în opt şedinţe: în total, 21 de minute şi 27 de secunde. A votat doar de 1.006 ori.

Este iniţiatorul legii privind combaterea violenţei pe stadioane. Legea prevede sancţiuni drastice pentru suporterii care atentează la siguranţa spectatorilor de pe arene. Legea interzice protestele de orice fel la adresa oficialilor din fotbalul românesc, sub sancţiunea unor amenzi de 15 milioane de lei vechi. Până la promulgarea legii, pe stadioane se putea auzi cum fanii strigau: "La puşcărie! Mitică, la puşcărie!".

Nu există niciun fel de propunere de candidatură din partea lui Mitică Dragomir. Nu este nici membru şi nici nu va candida din partea PDL
Emil Boc,
preşedintele PDL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite