PDL: E momentul ca forţele politice să coopereze. Românii înaintea politicii, solidaritate înainte de toate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga, preşedintele PDL
Vasile Blaga, preşedintele PDL

Preşedintele PDL Vasile Blaga a îndemnat la cooperarea între partidele politice, spunând că "e momentul ca războiul să înceteze şi să intrăm în normalitate". Potrivit unor informaţii obţinute de la Mircea Toader, Blaga a declarat că Parlamentul se va reuni joi pentru a lua act de decizia Curţii.

Liderul democrat-liberal a lansat un apel de solidaritate către USL, spunând că "e momentul ca forţele politice să coopereze". "Eforturile clasei politice trebuie orientate spre redresarea economică a României şi rezolvarea problemelor reale, de zi cu zi, a românilor", a subliniat Blaga.

Mai mult, fostul preşedintele al Senatului a îndemnat spre încheierea crizei politice, arătând că "e timpul ca războiul să înceteze şi să intrăm în normalitate".

Întrebat care va fi parcursul reîntoarcerii lui Traian Băsescu la Cotroceni, Blaga a explicat că miercuri decizia va fi citită în plenul Curţii Constituţionale, apoi va fi publicată în Monitorul Oficial, urmând ca miercuri sau joi să se reunească cele două Camere. Aducându-i-se la cunoştinţă că există liberali care spun că decizia finală o va lua Parlamentul, Blaga a declarat că "Nu se mai poate face nimic. Parlamentul doar ia act de decizie".

Liderul PDL a subliniat că există o oarecare diferenţă de atitudine între PSD şi PNL.

Blaga a ţinut să precizeze că PDL îi tratează cu acelaşi respect pe cei 7,5 milioane care au votat "Da" şi cei aproape un milion care au votat "Nu", dar şi pe cei 10 milioane care n-au vrut să fie martori "la acest asupra instituţiilor statului". Democrat-liberalul consideră că decizia CCR nu este o victoria a PDL sau a lui Traian Băsescu, ci "victoria statului de drept".

Cât despre îndemnul voalat la revoltă enunţat de Crin Antonescu, Blaga a comentat: "Pot să înţeleg că dl senator Antonescu e foarte supărat. Această supărare nu-i dă dreptul să instige românii să iasă în stradă".

Despre numirea Monei Pivniceru în fruntea ministerului Justiţiei, liderul PDL s-a arătat convins că "preşedintele României nu va avea nimic împotrivă. Rămân paşii care urmează să fie parcurşi de CSM. CSM trebuie să se întrunească pentru a lua act de demisia doamnei Pivniceru din magistratură".

"Cât de bună sau rea e decizia numirii lui Pivniceru, asta va vedea dl Ponta", a completat Blaga.

"Vă aşteptaţi la atlceva?", a fost răspunsul liderului democrat-liberal atunci când i s-a spus că Antonescu, deşi promisese că va demisiona dacă se va întoarce Băsescu la Cotroceni, a declarat recent că nu se retrage din politică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite