PDL va contesta la Curtea Constituţională legea referendumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL va contesta la Curtea Constituţională legea referendumului care prevede demiterea preşedintelui ţării prin votul majorităţii celor prezenţi la urne, au anunţat, marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.

Ei au spus că juriştii partidului lucrează la documentul de sesizare a Curţii Constituţionale.

Anastase a precizat că legea trebuie contestată deoarece „există o discriminare între diversele tipuri de referendum", în timp ce Mircea Toader a arătat că această lege adoptată de Parlament „are un singur obiectiv şi anume suspendarea şi demiterea preşedintelui ţării".

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, cu 187 de voturi „pentru", 56 „împotrivă" şi 5 abţineri, proiectul care modifică Legea referendumului şi instituie demiterea preşedintelui, la referendum, prin votul majorităţii celor prezenţi la urne.

Proiectul schimbă condiţia de validare a referendumului de demitere a preşedintelui din întrunirea votului majorităţii alegătorilor înscrişi în listele electorale în votul majorităţii celor prezenţi la urne.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite