UPDATE: Democraţia la femeile din PDL: Sulfina Barbu, unic candidat, aleasă în unanimitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sulfina Barbu, ministrul Muncii, a numit-o şefă la agenţia naţională de şomaj pe soţia unuia dintre şefii de la agenţia de şomaj a sectorului 6
Sulfina Barbu, ministrul Muncii, a numit-o şefă la agenţia naţională de şomaj pe soţia unuia dintre şefii de la agenţia de şomaj a sectorului 6

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a fost realeasă azi în fruntea Organizaţiei de Femei a PDL cu 967 de voturi "pentru", niciunul împotrivă, alte 33 de voturi fiind anulate. Barbu nu a avut niciun contracandiat.

Alegerile au avut loc după modelul Convenţiei Naţionale a partidului din mai, când Emil Boc a fost singurul candidat la şefia partidului. Consiliera premierului, Andreea Paul Vass, a renunţat la competiţia pentru "funcţia supremă", dar a obţinut un post de prim-vicepreşedinte. În funcţia de secretar general al organizaţiei a fost aleasă Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

La reuniune au participat şi ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, premierul Emil Boc, fiica preşedintelui, Elena Băsescu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, prim-vicepreşedintele Sorin Frunzăverde, vicepreşedinţii Monica Macovei şi Theodor Paleologu, precum şi Silviu Prigoană.

Sulfina Barbu a obţinut astfel al doilea mandat în fruntea organizaţiei de femei a partidului, după ce, recent , a obţinut şi portofoliul de ministru al Muncii. Ea a mai deţinut funcţia de ministru al Mediului în Cabinetul Tăriceanu. Presa a relatat că Sulfina Barbu ar fi fost în conflict de interese, în condiţiile în care, alături de Silvian Ionescu, a fost implicată în afaceri de mediu.

Barbu este susţinătoarea unei iniţiative legislative care ar obliga partidele să aibă 30% candidaţi femei pentru Parlament şi pentru alegerile locale. Proiectul zace însă la Camera Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite