Sever Voinescu: Discuţiile dintre PDL şi UDMR sunt fireşti într-o coaliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, apreciază că discuţiile dintre PDL şi UDMR sunt specifice unei relaţii de coaliţie. Atitudinea UDMR este una firească, a declarat, joi, Sever Voinescu.

Întrebat dacă PDL se simte „strâns cu uşa" de UDMR, având în vedere condiţiile pe care Uniunea le impune pentru a rămâne la guvernare, Sever Voinescu a negat vehement.

"Asemenea momente sunt specifice unei relaţii în interiorul coaliţiei, până la urmă suntem împreună, dar avem interese specifice, nu contrare", a mai spus Voinescu.

Purtătorul de cuvânt al PDL apreciază că atitudinea UDMR este una firească într-o coaliţie guvernamentală, arătând că „dacă unul dintre parteneri simte că trebuie să fie mai convingător în promovarea intereselor lui, trebuie să o facă în maniera sa".

Printre cerinţele UDMR pentru a sprijini guvernul Ungureanu se numără şi schimbări în legea educaţiei. Vicepremierul Marko Bela a declarat, sâmbătă, că legea educaţiei în forma ei modificată prevede "anumite schimbări la universităţile multiculturale, şi anume obligaţia transferului dreptului de decizie către cadrele didactice maghiare, în cazul învăţământului în limba maghiară".

UDMR a cerut, de asemenea, înfiinţarea unui department cu predare exclusiv în limba maghiară în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş sau a unei facultăţi adiacente cu predare în limba maghiară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite