PDL: La Chicago s-a tranşat o dispută pornită din "ambiţia lui Ponta"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarii PDL Traian Ungureanu şi Monica Macovei au afirmat, astăzi, că la întâlnirea cu românii din Chicago "s-a tranşat o dispută fără rost, creată de ambiţia lui Victor Ponta".

Ungureanu a precizat că preşedintele şi ministrul de Externe au făcut o serie de declaraţii la Chicago, unde atât şeful statului, cât şi ministrul de Externe au precizat că preşedintele României este cel care, conform Constituţiei, are întreaga autoritatea în domeniul politicii externe.

"Cu acest prilej s-a tranşat o dispută fără rost, creată de ambiţia nestăpânită a lui Victor Ponta, de a deveni vedetă şi de a fi văzut la reuniuni internaţionale. (...) Am aflat deci, în acest fel, de ce anume l-a trimis primul ministru Ponta pe ministrul Marga în SUA, pentru a confirma într-adevăr că preşedintele României este şeful liniei de politică externă a României", a precizat europarlamentarul Ungureanu.

Europarlamentarul l-a criticat pe Victor Ponta pentru atitudinea acestuia de a fi în prim-planul vieţii politice.

"Dar pe dl. Ponta nu-l interesează asemenea fleacuri, principalul lui obiectiv în calitate de prim-ministru rămâne constant să devină vedetă de politică internaţională şi vedetă de televiziune internă, românească, aici acasă", a adăugat Ungureanu.

La rândul său, vicepreşedintele PDL Monica Macovei l-a criticat pe Victor Ponta pentru declaraţiile făcute de acesta, potrivit cărora i-a rugat pe miniştrii Marga şi Dobriţoiu să-l însoţească pe preşedinte la summit-ul NATO, ca "să vadă lumea că sunt şi oameni serioşi în România".

"Oricum, şi-a pus şi propriul guvern într-o situaţie penibilă şi l-a fragilizat. E clar că nu are habar de politică externă şi toate aceste declaraţii, să ştiţi, nu rămân în România, nu rămân în presa de aici, ci ele deja sunt pe masa tuturor cancelariilor europene, cu note foarte proaste pentru Victor Ponta, ceva de genul «de evitat»", a adăugat europarlamentarul Macovei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă seara. la întâlnirea cu membrii comunităţii româneşti din Chicago, că "şeful politicii externe a statului român este şeful statului român".

"Şeful politicii externe a statului român este şeful statului român. Deci, parteneriatul strategic este cu SUA. Federaţia Rusă ne este vecin, avem interese economice şi de securitate în zonă, dar parteneriatul nostru definitiv, parteneriatul nostru strategic este cu SUA, plus calitatea de membri ai UE. Iar, din acest punct de vedere, v-a răspuns cea mai autorizată voce a statului român", a spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, că preşedintele Traian Băsescu se reprezintă doar pe el când merge în străinătate şi că i-a trimis pe miniştrii Marga şi Dobriţoiu să îl însoţească pe acesta la Chicago pentru ca partenerii internaţionali ai ţării să înţeleagă că există oameni serioşi în România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite