Sfat de taină la PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfat de taină la PDL
Sfat de taină la PDL

Liderii partidului ar putea pregăti remanierea ministrului Dan Nica şi lansarea în cursa pentru un nou mandat la Cotroceni a lui Traian Băsescu. Democrat-liberalii urmau să se întâl­nească, ieri-seară, într-o şedinţă convocată în mare grabă. Repre­zentanţii PDL s-au contrazis în privinţa temelor de discuţie.

Sâmbătă către prânz, democrat-liberalii au fost convocaţi pe nepusă masă la Colegiul Director, un for al partidului la care participă şi liderii organizaţiilor din teritoriu.

Luaţi parcă prin surprindere de anunţul privind convocarea Colegiului, reprezentanţii PDL au oferit fiecare propria variantă referitoare la subiectele de discuţie. Astfel de reuniuni sunt programate, de regulă, cu o săptămână înainte, de aceea convocarea intempestivă la şedinţă a stârnit un val de speculaţii.

Democrat-liberalii, cu ochii pe dan nica

Surse politice susţin că, la reuniunea liderilor PDL,  subiectul care „arde” este cel legat de declaraţia ministrului de Interne, Dan Nica, privind turismul electoral. Potrivit acestor surse, democrat-liberalii au decis ca, pe baza unei analize interne, să formuleze o declaraţie de respingere a afirmaţiilor lui Nica.

Reacţia PDL ar avea rolul de a alunga orice suspiciune de fraudă electorală, aruncată asupra partidului. Aceleaşi surse susţin că liderii din teritoriu au fost chemaţi la centru tocmai pentru a da detalii despre felul în care se vor deplasa alegătorii la secţiile de vot în ziua scrutinului.

O altă discuţie ar putea viza eventuala remaniere a ministrului de Interne, mai ales după ce, prin ultima sa declaraţie, acesta a stârnit iritarea democrat-liberalilor. Potrivit speculaţiilor din ultima vreme, PDL ar dori debarcarea lui Dan Nica din fruntea Internelor şi preluarea, sub conducerea lui Vasile Blaga, a acestui minister, considerat ca foarte important în perspectiva alegerilor prezidenţiale. 

Traian Băsescu, aşteptat de PDL

Surse din conducerea PDL, citate de Mediafax, au declarat că şedinţa Colegiului Director are loc în contextul în care este posibil ca Traian Băsescu să se lanseze în cursa electorală cel mai probabil la sfârşitul săptămânii viitoare.

Astfel, lansarea şefului statului în bătălia pentru un nou mandat ar urma să fie organizată de PDL la Sala Palatului, în prezenţa a şapte-opt mii de militanţi veniţi din toată ţara.

Mai mulţi reprezentanţi ai PDL au declarat în ultima perioadă că Traian Băsescu este candidatul partidului la funcţia supremă în stat. Şeful statului s-a arătat însă deranjat de foştii săi colegi de partid, care îi dau ca sigură candidatura.

Traian Băsescu explica de curând că face foarte multe deplasări prin ţară pentru a vedea dacă mai poate candida. Preşedintele a declarat că va lua o decizie în privinţa candidaturii la momentul potrivit.

Analiza relaţiei cu PSD

image

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu (foto) a declarat la Re­ali­­tatea TV că în cadrul şedin­ţei se vor evalua rela­ţiile PDL-PSD, pe care le-a apreciat ca nefiind „foarte bune”. „Nu mai avem o majoritate de 70 %, ci două majorităţi de 35 %. E foarte greu din punctul de vedere al militantului PDL să accepte umilinţa la care ne supune PSD”, a explicat Videanu.

Susţinerea unicameralului

image

Prim-vicepreşedintele democrat-liberal Theodor Stolojan (foto) a afirmat, citat de NewsIn, că liderii PDL vor discuta şi despre adoptarea unei rezoluţii de susţinere a propunerii privind Parlamentul unicameral. Propunerea a fost lansată, recent, de şeful statului, care a precizat că doreşte organizarea unui referendum în acest sens, în ziua alegerilor.

Boc, susţinut de liderii PDL

image

După cum a declarat după Colegiul Director, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur (foto), premierul Emil Boc a primit girul liderilor partidului să recurgă la toate măsurile pe care le consideră necesare pentru a asigura buna guvernare. O altă decizie a Colegiului se referă la susţinerea referendumului privind Parlamentul unicameral.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite