PDL: Retragerea banilor de la primării este un abuz și vom folosi toate mijloacele a ne împotrivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL consideră „abuzivă" Ordonanța de Urgență privind retragerea sumelor acordate comunităților locale și va „folosi mijloacele juridice" pentru a opri acest abuz, informează purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

„Vom merge pe căile de control judiciar şi constituţional în ce priveşte această ordonanţă de urgenţă pe care o considerăm abuzivă. Vom folosi mijloacele juridice care stau la dispoziţie conform legii, conform Constituţiei, ca să oprim acest abuz, pentru că e fără îndoială un abuz şi un spectacol politic şi electoral penibil al domnului Ponta făcut pe seama unor comunităţi locale care au datorii", a spus Sever Voinescu într-o conferinţă de presă.

El nu a putut să precizeze concret care vor fi căile de atac folosite de PDL, dar a arătat că „este o minciună" faptul că printr-o HG s-au acordat bani electorali comunităţilor locale, iar oamenii trebuie să ştie că PDL nu-i va lăsa pe cei de la PSD „să le ia banii care li se cuvin pentru acoperirea unor nevoi ale comunităţilor locale".

Voinescu a mai spus că Ponta „ţine să-şi arate la televizor muşchii politici într-un fel degradant" prin toată această poveste cu luarea banilor care s-ar fi dus pe considerente electorale la comunităţile locale.

„Nu cred că există formulă mai grosolană de încălcare a autonomiei locale decât intervenţia directă a Guvernului prin presiune financiară asupra bugetelor unităţilor administrativ-teritoriale şi mi se pare că e ceva foarte grav. Cu atât mai mult cu cât domnul Ponta face un spectacol electoral grotesc", a adăugat Voinescu.

La rândul său, preşedintele PDL, Emil Boc, a susţinut că Guvernul Ponta a intervenit "cu bocancii" în finanţele primăriilor şi ale consiliilor judeţene, resurse publice care erau date pentru achitarea datoriilor la spitale, şcoli, grădiniţe.

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, prin hotărâre, să recupereze din conturile autorităţilor locale banii alocaţi de fostul Guvern, din Fondul de rezervă bugetară, şi încă necheltuiţi, a anunţat premierul Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite