PDL - PSD, patru ani de conflict

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au origini comune, PDL şi PSD sunt două partide care s-au războit des unul cu celălalt. PSD şi PDL au trecut, de la ura din ultimii ani, la un mariaj pentru guvernare.

Istoria impresionantă a conflictelor dintre liderii acestor partide a fost ştearsă cu buretele. Inclusiv momentul suspendării lui Traian Băsescu, din 2007, nu a fost o piedică în vederea „mariajului“.

De nenumărate ori, Băsescu şi lideri fruntaşi ai PDL au calificat suspendarea drept o lovitură de stat orchestrată de Geoană şi PSD. Din viitorul Guvern ar putea face parte şi parlamentari din hulitul grup „322“.

„Prostănacul” Geoană versus „trompeta” Boc

Preşedinţii celor două partide au avut, în ultimii patru ani, numeroase contre publice pe diferite subiecte, acestea crescând în intensitate odată cu apropierea campaniei electorale.

Emil Boc nu s-a ferit, de-a lungul timpului, să folosească eticheta de „prostănac”, lipită de Iliescu lui Geoană, iar replicile acestuia din urmă au fost pe măsură.

În luna noiembrie a acestui an, liderul PSD spunea despre şeful democrat-liberal că este “o trompetă de serviciu care nu merită niciun fel de comentariu”.

Boc a mai fost gratulat şi cu sintagma „Toma necredinciosul”, în timp ce Geoană a primit de la viitorul său aliat calificativul de „fricos”, care „nu e în stare să-şi rezolve propria situaţie locativă” şi care „trage cu praştia în guvern”, deşi are posibilitatea să pună tunurile pe Palatul Victoria.

Pentru PSD-işti, PDL arăta, în vara acestui an, „ca o broscuţă care s-a visat prinţ şi, indiferent câte îmbrăţişări şi pupături a primit de la Băsescu, rămâne tot o broscuţă, cu gură mare”, în timp ce locul lui Geoană era, în viziunea democrat-liberalilor, în „Muzeul Antichităţilor României Politice”.

Contre băsescu - Iliescu

Relaţia dintre actualul şef al statului şi fostul preşedinte a fost una la fel de tensionată. Traian Băsescu l-a atacat, în repetate rânduri, pe Ion Iliescu, numindu-l „obsedat de putere” sau „specialist în lovituri de stat”, care are „propriile refulări”.

Liderul social-democrat l-a acuzat pe şeful statului de „mentalitate fanariotă”, comportament abuziv, minciună, ipocrizie şi „ticăloşie”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite