PSD câştigă în faţa PDL şi la numărul de mandate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Electoral Central a stabilit, ieri, rezultatele finale la euroalegeri. PNL contestă rezultatele votului din 7 iunie. Liberalii afirmă că acest scrutin este cel mai fraudat din istoria alegerilor postdecembriste.

Biroul Electoral Central a rezolvat problema atât de dezbătută privind câştigătorul alegerilor europarlamentare. PSD a obţinut un mandat în plus faţă de PDL.

Social-democraţii vor trimite la Bruxelles 11 europarlamentari, în timp ce PDL a obţinut doar 10 mandate. Pe locul al treilea a rămas PNL, căruia i-au revenit cinci locuri, fiind urmat de UDMR şi PRM, cu câte trei  mandate. Elena Băsescu şi-a câştigat locul la Bruxelles candidând ca independentă.

Ciprian Claudiu Tănăsescu, intrat alături de C.V. Tudor şi de Gigi Becali în Parlamentul European, este fiul fostului primar de Mogoşoaia şi ex-parlamentar PRM, Dan Claudiu Tănăsescu. Relaţia acestuia din urmă cu preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a fost una tumultuoasă, mergând de la o camaraderie strânsă până la o despărţire cu scântei.

Reprezentantul PNL în BEC, Marius Bălăşescu, a refuzat să semneze procesul-verbal privind rezultatul alegerilor europarlamentare. Liberalii susţin că scrutinul a fost fraudat şi că nu vor să certifice rezultatele acestor alegeri. Refuzul reprezentantului PNL de a semna procesul-verbal nu împiedică procedura de validare a alegerilor.

Biroul Electoral Central va înmâna astăzi certificatele cu care cei 33 de europarlamentari se vor prezenta la Bruxelles pentru a-şi lua în primire mandatul.

 Lista europarlamentarilor români

PSD

1. Adrian Severin
2. Rovana Plumb
3. Ioan Mircea Paşcu
4. Adriana Ţicău
5. Daciana Sârbu
6. Corina Creţu
7. Victor Boştinaru
8. Sabin Cutaş
9. Catălin Ivan
10. Ioan Enciu
11. Vasilică Dăncilă

PDL

1. Theodor Stolojan
2. Monica Macovei
3. Traian Ungureanu
4. Cristian Preda
5. Marian Jean Marinescu
6. Iosif Matula
7. Sebastian Bodu
8. Petru Luhan
9. Rareş Niculescu
10. Elena Antonescu

PNL

1. Norica Nicolai
2. Adina Vălean
3. Renate Weber
4. Ramona Mănescu
5. Cristian Buşoi

UDMR

1. Tokés László
2. Winkler Iuliu
3. Sógor Csaba

PRM

1. Corneliu Vadim Tudor
2. Gigi Becali
3. Ciprian Claudiu Tănăsescu

Candidat independent Elena Băsescu

Ce acuză liberalii

Reprezentantul liberalilor în cadrul BEC a afirmat că nu poate semna procesul verbal privind rezultatul euroalegerilor în condiţiile în care toate cerererile de anulare a scrutinului pentru fraudă electorală în diverse secţii de votare, înaintate de PNL, au fost respinse.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite