PDL cere prin moţiunea pe Educaţie demisia lui Victor Ponta şi a Ecaterinei Andronescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, duminică după-amiază, că partidul său cere prin moţiunea pe educaţie - ,,Nu îi împiedicaţi pe copii de trei ani să meargă la grădiniţă" - demisia ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, precum şi cea a prim-ministrului, Victor Ponta.

"După cum vedeţi pe AMR-ul nostru, mai sunt 77 de zile până la plecarea guvernului Ponta. Sperăm ca la ministerului Educaţiei să fie vorba de mult mai puţine zile până la plecarea ministrului Ecaterina Andronescu şi înlocuirea ministrului Educaţiei cu un ministru care înţelege nevoia reformei de termen lung în sistem, nevoia de predictibilitate şi de guvernare prin educaţie. Guvernul USL şi-a bătut joc de toate ideile şi principiile conţinute în legea Educaţiei şi asta fie prin desfiinţare, fie prin ignorare, fie prin sabotare", a spus ea în cadrul unei conferinţe de presă.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că partidul a făcut un inventar al tuturor problemelor din sistemul de educaţie, iar "ultima greşeală" pe care guvernul este pe cale să o producă este legată de transferarea clasei pregătitoare la grădiniţă. "PDL depune la prima şedinţă a plenului Camerei Deputaţilor moţiunea simplă <<Nu-i împiedicaţi pe copii de trei ani să meargă la grădiniţă>>. Am făcut un inventar al tuturor problemelor din sistemul de educaţie şi ultima greşeală pe care guvernul Ponta este pe cale să o producă este cea legată de transferarea din nou a grupei pregătitoare la grădiniţă, ceea ce practic ar împiedica la anul copii de trei ani să meargă la grădiniţă", a susţinut democrat-liberala.

"Victor Ponta este, practic,incapabil să numească o persoană în calitate de ministru al Educaţiei care să vizeze reforma sistemului de Educaţie. Guvernul Ponta a distrus sistematic organizarea pentru clasa pregătitoare şi această organizare a fost minuţios pregătită de guvernul PDL. A generat epurarea politică la nivelul inspectorilor şcolari şi directorilor, ceea ce a condus la un haos în organizarea clasei pregătitoare. Guvernul Ponta a oprit toate demersurile pentru încurajarea învăţământului profesional reintrodus de guvernul PDL", a enumerat deputata PDL câteva dintre ,,greşelile" făcute de guvernul Ponta.

Turcan a precizat că PDL cere prin moţiunea simplă renunţarea la bacalaureatul profesional şi continuarea învăţământului profesional, precum şi aplicarea legii educaţiei naţionale în privinţa bacalaureatului tehnologic, notează NewsIn.

"Renunţarea la ideea mutării clasei pregătitoare obligatotii de la şcoli la grădiniţe pentru a nu bloca accesul copiilor de trei ani să intre la grădiniţă în anul 2013 şi pentru a nu ajunge în situaţia ca învăţătoarele să lucreze la grădiniţe. Depolitizarea organismelor care se ocupă de etica universitară şi de verificarea titlurilor universitare, precum şi numirea urgentă în aceste consilii a oamenilor de valoare inclusiv din diaspora ştinţifică românească. Renunţarea la numirea politică a directorilor de şcoli şi introducerea unui sistem transparent prevăzut de legea educaţiei naţionale care să stimuleze performamţa managerială şi nu servilismul clintelei de partid", sunt alte aşteptări ale democrat-liberalilor.

Raluca Turcan a precizat că prin moţiune se mai doreşte emiterea unei interdicţii prin care Victor Ponta să nu mai poată activa timp de cinci ani în învăţământul universitar. "Retragerea de către ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a titlului de doctor deţinut în mod nemeritat de premierul Victor Ponta şi emiterea unei interdicţii pentru acesta de a mai activa cel puţin cinci ani de zile în învăţământul universitar", a punctat ea.

"În final, demisia premierului Victor Ponta şi a ministrului Ecaterina Andronescu, vinovaţi de situaţia educaţiei, decredibilizarea cercetării, sabotarea efortului de a introduce performanţă în sistem, neglijenţă, crearea de confuzie în instituţiile din domeniul educaţiei, precum şi în rândurile elevilor, profesorilor şi părinţilor", a conchis Raluca Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite