PDL depune moţiune împotriva lui Mang

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat că democrat-liberalii vor depune săptămâna viitoare o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Ioan Mang, pe care îl acuză de plagiat, solicitând demisia acestuia.

Boc a precizat că moţiunea simplă va fi depusă la Camera Deputaţilor, în prima săptămână cu şedinţe de plen, respectiv săptămâna viitoare.

Referitor la posibilitatea ca celelalte grupuri parlamentare din Opoziţie să susţină această moţiune, Boc a precizat că va lăsa grupurilor parlamentare să aibă această discuţie.

"Toţi cei care cred în corectitudine şi onestitate în privinţa actului academic şi faptul că nimeni nu-şi poate clădi o carieră universitară prin furt intelectual şi prin plagiat, pe toţi contăm la votul moţiunii simple. Nu am văzut în toată istoria României un caz atât de evident de furt intelectual, de plagiat şi să fie o reacţie atât de slabă din partea unui premier sau a autorităţilor care conduc ţara", a precizat Emil Boc.

Premierul Victor Ponta a precizat că Ioan Mang va fi înlocuit la conducerea Ministerului Educaţiei dacă acuzaţiile de plagiat sunt confirmate.

"Controversele cred că vor continua, oricine pe care îl voi numi va fi contestat de o anumită parte, pentru că Ministerul Educaţiei, din păcate, este în acest moment un sistem cu foarte multe interese şi orgolii. Aici nu mai discutăm deja de persoane. Spre deosebire de domnul Boc, care se pricepe extraordinar de bine la plagiat, eu nu judec ca domnia sa şi am cerut unei instituţii a cărei credibilitate nu este de nimeni contestată, Academia Română, să verifice", a spus Ponta, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi seara, că a cerut Academiei Române ca un grup de specialişti să verifice acuzaţiile de plagiat formulate de opoziţie la adresa ministrului Educaţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite