Croitoru va stabili cu PDL structura şi componenţa noului Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Croitoru va stabili cu PDL structura şi componenţa noului Guvern
Croitoru va stabili cu PDL structura şi componenţa noului Guvern

Premierul desemnat Lucian Croitoru se va întâlni mâine cu liderii PDL pentru a decide structura şi componenţa noului Cabinet. Potrivit unor surse din PDL, citate de NewsIn, noul guvern va fi prezentat oficial în Parlament, luni.

Structura de principiu a Cabinetului ar  fi mai suplă decât a actualului Executiv, aşa cum de altfel a şi declarat până acum premierul desemnat. Bumărul de ministere şi miniştrii propuşi parlamentului vor fi stabiliţi mâine, în cadrul întâlnirii.

În principiu, urmează ca ponderea cea mai mare în structura viitorului Guvern să aparţină tehnocraţilor, în vreme ce restul de ministere să fie preluate de democrat-liberali. Practic, la ministere cu miză politică, mai spun cei de la PDL, ar urma să fie propuşi Parlamentului oameni de partid, în vreme ce la ministere care acoperă gestiunea crizei, să fie tehnocraţi.

Potrivit aceloraşi surse, nu s-a stabilit încă dacă Lucian Croitoru va anunţa public mâine seara sau vineri structura şi componenţa Guvernului, dar termenul impus de Constituţie, de zece zile pentru formarea Cabinetului, expiră luni.

PDL nu exclude posibilitatea ca depunerea în Parlament a listei, structurii şi programului Executivului să aibă loc vineri, însă cel mai probabil, spun surse din partid, ar putea avea loc luni. Atunci ar putea fi programate şi audierile în comisii ale Cabinetului. De asemenea, preşedintele Traian Băsescu va fi consultat în această privinţă.

De altfel, premierul interimar, Emil Boc, şi premierul desemnat, Lucian Croitoru, au participat în această seară la o întâlnire la Palatul Cotroceni. Ei au fost chemaţi la discuţii de preşedintele Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite