PD, vinovat pentru conflictul din Alianţa D.A.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste două treimi din români cred că, în conflictul dintre premierul Tăriceanu şi preşedintele Băsescu, cel din urmă are de câştigat. Potrivit unui sondaj efectuat de Grupul de Studii

Peste două treimi din români cred că, în conflictul dintre premierul Tăriceanu şi preşedintele Băsescu, cel din urmă are de câştigat.
Potrivit unui sondaj efectuat de Grupul de Studii Sociale 2000, în perioada 6-13 aprilie, doar 24,8% din cei chestionaţi consideră că Tăriceanu ar avea ceva de câştigat de pe urma disputelor cu şeful statului. Sondajul arată că aproape trei sferturi din populaţie cred în existenţa unui astfel de conflict şi doar 24,6% mai neagă această situaţie. Peste 80% din cei intervievaţi consideră că, în interiorul Alianţei D.A., PNL şi PD se află în conflict. Aproape jumătate din cei întrebaţi de GSS 2000 susţin că PD este responsabil pentru această situaţie, 37% arată spre liberali, iar 15% spre Băsescu. Cu toate acestea, 45,7% din repondenţii la acest sondaj apreciază că PD şi PNL ar trebui să fuzioneze, iar 27,1% doresc ca ambele partide să păstreze Alianţa D.A. Doar 16,5% consideră că liberalii şi democraţii ar trebui să se separe complet. În ceea ce priveşte situaţia din coaliţia majoritară, 83% cred că ea este măcinată de conflicte interne. Extrem de apropiat este şi procentul celor care apreciază că PSD este dominat de lupte interne. Peste 80% cred în această situaţie, în timp ce 18% o neagă. Mircea Geoană pare să-şi fi câştigat, în percepţia publică, dreptul de a conduce principalul partid de opoziţie. Peste 43% din cei intervievaţi cred că el ar trebui să conducă PSD. Doar 28,7% i-ar oferi lui Ion Iliescu funcţia de preşedinte al PSD, în timp ce Adrian Năstase mai este susţinut de 6,8%. De altfel, aproape jumătate din cei care au răspuns la chestionarul GSS 2000 consideră că PSD a avut de câştigat din plecarea lui Năstase. Doar 26% cred că PSD a pierdut prin despărţirea de fostul lider. Sondajul mai arată că strădaniile lui Ion Iliescu de a crea un pol social-democrat au rămas necunoscute opiniei publice: 85% din cei chestionaţi nu au auzit de această iniţiativă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite