PD cere schimbarea raportului de forţe în interiorul Alianţei D.A.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PD, deputatul Cezar Preda, a declarat sâmbătă, la Conferinţa Judeţeană a PD Satu Mare, că "PD este principala forţă politică în România, iar raportul de forţe în

Vicepreşedintele PD, deputatul Cezar Preda, a declarat sâmbătă, la Conferinţa Judeţeană a PD Satu Mare, că "PD este principala forţă politică în România, iar raportul de forţe în coaliţie ar trebui rediscutat". Liderul democrat a spus că, dacă la formarea coaliţiei PNL - PD raportul de forţe era de 1,8 la 1 în favoarea PNL, iar apoi, la alegerile locale, de 1,3 la 1 în favoarea liberalilor, acum "lucrurile stau cu totul altfel", pentru că, potrivit lui Preda, PD este creditat cu 30%, în timp ce partenerii de alianţă sunt creditaţi doar cu zece procente. Preda a afirmat că deciziile în cadrul coaliţiei de la guvernare ar trebui discutate în primul rând de principalele partide, PNL şi PD, şi abia apoi puse în discuţie cu cei din UDMR şi PC. Vicepreşedintele democrat i-a criticat, de altfel, în termeni duri pe partenerii de la guvernare. El a numit UDMR un partid "imoral" care, prin acţiunile din ultima vreme, afectează integrarea României în Uniunea Europeană. Preda a mai afirmat că UDMR şi PC "nu sunt parteneri egali la guvernare", pentru că cele două partide "nu şi-au asumat nimic din carta portocalie a guvernării".
Orban: PD este frustrat
Liderul liberal Ludovic Orban a declarat, ieri, că afirmaţiile pedistului Cezar Preda reprezintă, de fapt, expresia frustrării că PD nu este principalul partid de guvernământ şi că democraţii nu deţin funcţia de prim-ministru. Orban a mai spus că ieşirea lui Preda se încadrează perfect în strategia din ultima vreme a PD, alături de racolările masive de primari, comportamentul "electoralist", atitudinea ostilă faţă de celelalte formaţiuni din coaliţia la putere sau aşteptarea momentului potrivit pentru provocarea alegerilor anticipate. "Sunt dezamăgit că democraţii au orice altă preocupare în afară de eforturile pentru integrarea europeană la termen a României", a arătat viceprimarul Capitalei.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite