PD, pregătit de opoziţie până în martie 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al democraţilor Vasile Blaga propune o "restructurare radicală a statului" şi reia ideea colaborării într-o viitoare guvernare cu "anumiţi oameni" din PSD şi PNL

Secretarul general al democraţilor Vasile Blaga propune o "restructurare radicală a statului" şi reia ideea colaborării într-o viitoare guvernare cu "anumiţi oameni" din PSD şi PNL

Democraţii susţin că sunt pregătiţi să rămână în opoziţie până în martie 2009, termenul-limită pentru organizarea alegerilor parlamentare. Secretarul general al PD Vasile Blaga a spus, în cadrul unei reuniuni de partid organizate la Predeal, că platforma electorală a democraţilor la următoarele alegeri va fi axată pe continuarea Programului de guvernare din 2004.

Vasile Blaga susţine că PD are în vedere o "restructurare radicală a statului" şi s-a declarat convins că partidul său va ajunge din nou la Palatul Victoria. El a încercat să-i disocieze pe democraţi de guvernarea Alianţei D.A., apreciind că "au fost doar asociaţi" cu liberalii, întrucât nu au numit nici premierul, nici ministrul finanţelor publice.

"În anul 2008, statul nu trebuie să mai semene cu cel din 1989", a afirmat Vasile Blaga. Liderul PD a făcut cunoscut că, după eliminarea democraţilor de la guvernare de către premierul Tăriceanu, şi-a avertizat colegii să se pregătească pentru o perioadă de opoziţie, ce ar putea dura până în martie 2009.

"Oamenii extraordinari" din PNL şi PSD

Secretarul general al PD a arătat că este imposibil ca democraţii să formeze un guvern cu oamenii din jurul lui Ion Iliescu sau cu echipa lui Călin Popescu-Tăriceanu. Totuşi, el a ţinut să sublinieze că în PSD şi PNL există "oameni extraordinari" cu care democraţii ar putea discuta în eventualitatea formării unui guvern.

Vasile Blaga a mai spus că tinerii trebuie să ia locul actualei conduceri a partidului în maximum opt ani de acum încolo. "În acest moment sunt printre cei mai în vârstă 3-4 colegi din conducerea PD, deci iată că, la 51 de ani, ajungi să fii bătrân în conducerea PD. Nu ne veţi scoate din partid ca pe Iliescu, cu picioarele înainte", le-a transmis Blaga tinerilor din PD.

"Uninominalul va fi blocat"

Vasile Blaga consideră că primul-ministru şi-a angajat răspunderea în parlament asupra scrutinului uninominal pentru ca aplicarea acestei legi să fie amânată.

"În cursul anului viitor, ea poate fi uşor transferată spre 2012, cum a spus domnul Vadim Tudor, printr-o iniţiativă legislativă, care să treacă prin parlament", a explicat liderul PD.

>> Nu văd cum PD, care s-a rupt de Iliescu în 1992, ar putea bate palma cu el în 2008 sau 2009. Este imposibil!
Vasile Blaga

secretar general al PD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite