PD îi încearcă iar pe liberali cu fuziunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

că pediştii au reluat şi scenariul privind organizarea alegerilor anticipate concomitent cu cele pentru Legislativul comunitar.Liberalii nu ar fi respins din start propunerea pediştilor, arătând

că pediştii au reluat şi scenariul privind organizarea alegerilor anticipate concomitent cu cele pentru Legislativul comunitar.
Liberalii nu ar fi respins din start propunerea pediştilor, arătând că prioritară ar trebui să fie chestiunea europarlamentarilor şi că discuţia despre fuziune poate fi reluată pe larg după ce acest obiectiv va fi îndeplinit. Conform unor surse din Alianţă, liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut colegilor de la PD, drept garanţie a bunei lor credinţe, să anunţe public că acceptă candidatura pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European.
"Li s-a explicat celor de la PD că PNL nu mai poate avea încredere în promisiunile lor, de vreme ce, de fiecare dată când am stabilit ceva împreună, ei au fost cei care şi-au încălcat cuvântul. Numirea unui candidat PSD la şefia SIE sau cel al suspendării ministrului apărării, Teodor Atanasiu, sunt doar câteva exemple în acest sens", au spus surse din Alianţă.
Luaţi prin surprindere de atitudinea liberalilor, democraţii ar fi bătut în retragere, şi, motivând că nu au mandatul forurilor de conducere ale partidului, ar fi cerut un răgaz de gândire până la următoarea şedinţă a Alianţei.
Suspiciunile liberalilor
Liderii PNL sunt convinşi că oferta PD nu a fost una sinceră şi că în spatele ei se ascunde intenţia acestora de a înghiţi alte formaţiuni, inclusiv platforma Stolojan-Stoica. "Credem că pediştii mizau pe un refuz categoric din partea noastră, lucru care le-ar fi permis să spună că, din cauza PNL, nu se poate forma un pol puternic de centru-dreapta. Le-ar fi fost foarte uşor atunci să justifice asimilarea unor alte formaţiuni, precum viitoarea platformă a lui Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica", a declarat, ieri, un membru al conducerii liberale.
Boc: Fără fuziune, proiectul e incomplet
Preşedintele PD, Emil Boc, consideră că fuziunea PNL - PD este singura soluţie pentru rezolvarea problemelor din Alianţa D.A. privind participarea pe liste comune la Parlamentul European sau la alegerile interne. Boc a confirmat, ieri, într-o conferinţă de presă, că problema fuziunii a fost discutată în şedinţa de luni a conducerii Alianţei D.A., dar că nu a fost vorba despre un ultimatum dat PNL. "Am repetat propunerea noastră de fuziune în datele prezentate în primăvară, fără un calendar stabilit, urmând ca acest calendar să fie stabilit împreună. Apreciez că proiectul PNL-PD este incomplet fără fuziunea celor două partide, iar proiectul politic al Alianţei trebuie apărat de detractorii ei", a afirmat liderul PD.
Boc a subliniat că prin această propunere nu a dorit să impună ceva PNL. "Nu am dorit să facem din acest subiect o dezbatere publică, ci ca acest proiect politic să se realizeze. Eu şi colegii mei democraţi credem în proiectul fuziunii", a mai precizat liderul democrat. (A.M)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite