PD, girat de PPE în lupta cu liberalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Wilfried Martens susţine că ex-miniştrii Blaga, Macovei şi Boagiu "au dus greul reformelor" în guvern. Câştigarea alegerilor europarlamentare trebuie să fie "semnalul pentru o perioadă de

Wilfried Martens susţine că ex-miniştrii Blaga, Macovei şi Boagiu "au dus greul reformelor" în guvern.

Câştigarea alegerilor europarlamentare trebuie să fie "semnalul pentru o perioadă de supremaţie reală a PD în România". Intenţia democraţilor a fost anunţată, ieri, la Sala Palatului, de către Sorin Frunzăverde, cel care deschide lista PD pentru europarlamentare. Preşedintele Emil Boc le-a cerut tuturor celor 6.000 de aleşi locali, prezenţi la lansarea eurocandidaţilor partidului, "să nu piardă voturile pe alţii" şi să-i voteze pe cei 45 de candidaţi ai PD la 25 noiembrie.

Astfel, în 2008, PD va câştiga toate alegerile din ciclul electoral, este de părere Emil Boc. Discursurile liderilor şi candidaţilor au arătat că PD şi-a fixat ca ţintă în campania electorală fostul său partener de guvernare, PNL. Emil Boc a numit guvernarea Tăriceanu "cea mai proastă şi mai coruptă guvernare de după 1989". Vasile Blaga, fostul ministru de interne, s-a întrebat dacă, singur, "guvernul caltaboş" ar fi reuşit să integreze România în Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007.

Europarlamentarul Roberta Anastase, susţinută cu urale din public, l-a ironizat pe ministrul justiţiei, acuzându-l de lipsă de autoritate, de vreme ce subalternii îl numesc "ministrul Chihuahua". În discursul său, Wilfried Martens, preşedintele PPE, invitat la lansare, i-a lăudat pe miniştrii Blaga, Macovei şi Boagiu, "care au dus greul reformelor", ce au determinat integrarea în UE. Martens a criticat guvernul pentru "atitudinea agresivă faţă de organele independente de anchetă" şi pentru "impunerea unor bariere legislative în calea unor anchete judiciare având ca obiect unii miniştri".

Martens, exasperat de trafic

Wilfried Martens s-a arătat foarte surprins de traficul infernal din Bucureşti. Liderul PPE a sosit ieri la sediul UDMR, unde avea programată o conferinţă de presă, cu o întârziere de o oră şi un sfert, din cauza aglomeraţiei.

"N-am văzut niciodată aşa ceva", a declarat Martens.

Băsescu : Parlamentarii români, o mare dezamăgire

Invitat la lansarea eurocandidaţilor PD, preşedintele Băsescu a ţinut un discurs de o jumătate de o oră. După ce a explicat pe larg competenţele instituţiilor europene, conform noului tratat, s-a adresat direct sălii, cerându-i să valorifice la maximum şansa PD de a fi cel mai bine cotat partid. Preşedintele nu a pierdut ocazia de a critica actualul parlament: "Este extraordinar de important ce calitate de parlamentar veţi trimite în PE.

Imaginaţi-vă că aţi trimite în PE parlamentari care au nivelul de încredere şi de popularitate pe care îl au parlamentarii români acum. Vă asigur că aţi fi o mare dezamăgire". El a precizat că prezenţa sa la lansarea candidaţilor PD pentru PE este "un moment de bucurie personală".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite