PD a furat 10 la sută din primarii PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD închide uşa după cei care pleacă "Cine pleacă, pleacă definitiv", a avertizat, la Vaslui, liderul PSD, Mircea Geoană referindu-se la colegii cu care au trecut în tabăra PD-ului. Toţi


PSD închide uşa după cei care pleacă
"Cine pleacă, pleacă definitiv", a avertizat, la Vaslui, liderul PSD, Mircea Geoană referindu-se la colegii cu care au trecut în tabăra PD-ului. Toţi care pleacă din PSD îşi pierd locul pe listele partidului la alegerile viitoare, a atras el atenţia. Precizând că partidul său mai "are oameni competitivi, care oricând pot să regenereze partidul", Geoană a admis că puterea "o să mai reuşească să ia câţiva aleşi locali" şi a asigurat că partidul nu stă doar în oamenii respectivi. Avertismentelor la adresa propriilor colegi, care au gânduri de ducă, le-au urmat acuze la adresa puterii care încurajează migraţia politică. Liderul PSD a acuzat puterea că are "un plan diabolic" prin care şantajează membrii PSD, pentru ca, în final, să creeze un partid prezidenţial. Acest plan este însă, potrivit lui Geoană, sortit eşecului. Liderul PSD s-a declarat surprins de demisia primarului sectorului 2, Neculai Onţanu, pe care îl considera serios. Pe fondul zvonurilor, că Onţanu se va înscrie în PD, Geoană nu a ezitat să atragă atenţia că gestul primarului demisionar afectează imaginea partidului. "Sper că nu a recurs la acest gest din oportunism sau în urma unor presiuni politice", a mai adăugat el.

Marko: Democraţii sunt inconsecvenţi
Nici preşedintele UDMR, Marko Bela, n-a pierdut ocazia să-şi critice colegii de guvernare din PD. În cadrul şedinţei reunite a Consiliului Reprezentanţilor Unionali şi a Consiliului de Coordonare a Uniunii de sâmbătă, Marko a certat PD-ul pentru schimbarea de atitudine în problema legii migraţiei politice. "Aşa nu putem construi un stat de drept şi reguli democratice. Nu poţi ca, la început de an, să fii de acord cu legea şi apoi să spui că e neavenită, pentru că nu mai e conformă intereselor PD", a declarat preşedintele UDMR. "Am acceptat acest lucru ca pe un compromis prost şi, peste câteva luni, când a ajuns în Parlament, PD a fost împotrivă. Se pare că va fi respinsă de Curtea Constituţională", a afirmat Marko Bela.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite