PD declanşează ofensiva împotriva liberalilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

dur pe colegii de alianţă. Ministrul integrării, Anca Boagiu, a spus, referindu-se la premierul Tăriceanu, că există un personaj fericit care conduce guvernul şi care vrea să-şi asume

dur pe colegii de alianţă. Ministrul integrării, Anca Boagiu, a spus, referindu-se la premierul Tăriceanu, că există un personaj fericit care conduce guvernul şi care vrea să-şi asume meritele integrării. "Integrarea României în UE are nevoie de democraţi", a arătat Boagiu, sugerând astfel cui îi revin meritele integrării. Cel care a explicat însă motivul pentru care PD este atât de supărat pe PNL a fost ministrul transporturilor, Radu Berceanu. El a spus că PD s-a săturat să facă oferte PNL, ultima fiind cea de organizare a alegerilor anticipate în primăvara lui 2007, iar liberalii să le refuze în mod constant. "Personal, nu cred că trebuie să mai continuăm încă doi ani cu aceste oferte.
Acum trebuie să ne vedem de drum şi să aşteptăm oferte", a spus Berceanu. Potrivit unor surse din PD, tactica partidului va fi ca, de acum înainte, să accentueze meritele propriilor miniştri, separându-se de activitatea guvernului. Liderii democraţi au fost deranjaţi şi de o propunere lansată de PNL prin intermediul presei ca la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European să se candideze pe liste comune, raportul fiind de 1,05 la 0,95, în favoarea liberalilor. Ieri, colegiul director al PD, care s-a ţinut tot la Buzău, a decis să pregătească listele de europarlamentari până în decembrie şi, deşi nu s-a luat o hotărâre oficială, să candideze separat.
Udrea vrea în parlament
În seara de dinaintea reuniunii conducerii PD, liderii acestui partid, în frunte cu Emil Boc şi Elena Udrea, s-au distrat la un pub din Buzău cu muzică Oldies. Udrea - care în 12 ore şi-a schimbat vestimentaţia de trei ori, mai puţin condurii lăcuiţi, cu tocuri de 12 cm, a fost incontestabil vedeta serii. Liderii partidului şi ziarişti s-au înghesuit să danseze cu ea şi să-i ţină companie.
Pe marginea ringului de dans, câţiva democraţi se întrebau, râzând mânzeşte, ce caută fosta consilieră prezidenţială la o reuniune a conducerii partidului, ea nedeţinând, deocamdată, nicio funcţie în PD. După 9 decembrie, când se vor organiza alegeri pentru posturile vacante din structura de conducere a PD, Udrea ar putea deveni secretar executiv. Ea a evitat să spună însă clar dacă va candida sau nu. Udrea a declarat doar că doreşte să devină parlamentar din 2008, dacă PD o va susţine.
Senatoarea Ivănescu,făcută beţivă
Un alt personaj pitoresc prezent la reuniunea de la Buzău a fost senatorul Marius Marinescu, care a făcut-o beţivă pe colega sa Paula Ivănescu. Incidentul s-a produs în spatele uşilor închise la reuniunea colegiului director, în momentul în care Marinescu s-a ridicat în picioare pentru a ţine un discurs.
Paula Ivănescu l-a rugat să stea jos, iar între cei doi s-a produs o altercaţie verbală care s-a încheiat cu afirmaţia senatorului PD, potrivit căreia Ivănescu ar veni la Senat în stare de ebrietate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite