PD cere mai multă putere la nivel local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Partidului Democrat a adoptat, ieri, o rezoluţie în care cere guvernului creşterea atribuţiilor autorităţilor locale."ţara românească este nepregătită din acest punct de vedere

Conducerea Partidului Democrat a adoptat, ieri, o rezoluţie în care cere guvernului creşterea atribuţiilor autorităţilor locale.
"ţara românească este nepregătită din acest punct de vedere să intre în Uniunea Europeană", a apreciat secretarul general al PD, Vasile Blaga, care conduce Ministerul Administraţiei şi Internelor. Blaga a amintit că ministerul său a promovat deja legislaţia care creează "cadrul" descentralizării legea prefectului, a finanţelor publice locale sau a administraţiei locale. Secretarul general al PD a apreciat însă că aceste legi nu sunt suficiente. Preşedintele PD, Emil Boc, a arătat că, acum, acest partid doreşte ca serviciile deconcentrate să treacă la autorităţile locale sau judeţene. "În acest fel, deciziile vor fi mai aproape de cetăţean, iar fondurile de la UE vor fi atrase mai uşor", a explicat preşedintele PD. El a arătat că, de exemplu, şcolile sunt finanţate de autorităţile locale, dar acestea nu pot influenţa programa şcolară. "Eu, ca primar, nu pot să spun: avem nevoie de specialişti în domeniul X, nu în domeniul Y", a spus Boc, care s-a plâns că programa şcolară ţine cont de interesele profesorilor, şi nu ale elevilor.
Atât Boc, cât şi Blaga au insistat asupra faptului că propunerile PD nu vor determina federalizarea României.
campanie de racolare a conservatorilor
Vicepreşedintele PD Cezar Preda a sugerat, ieri, în şedinţa conducerii PD, ca partidul său să înceapă să racoleze parlamentari care vor să dezerteze de la PC. Preda a spus că ar putea fi recrutaţi deputaţii şi senatorii care vor să plece de la PC, PRM şi PSD. Vicepreşedintele PD a apreciat că PC ar fi trebuit, oricum, scos de la guvernare. Un alt lider al PD a spus că aceste propuneri sunt bine-venite întrucât guvernul "nu trebuie să stea în 30 de parlamentari PC".
Conducerea partidului nu a reacţionat la aceste propuneri, dar preşedintele PD, Emil Boc, i-a oferit libertate lui Preda în ceea ce priveşte declaraţiile politice pe care acesta le face în nume personal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite