PD cere Ministerul Dezvoltării Regionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Partidului Democrat şi-a exprimat, ieri, dorinţa ca, în cazul în care, după aderarea la UE, Ministerul Integrării se va transforma într-unul al Dezvoltării Regionale, să păstreze

Conducerea Partidului Democrat şi-a exprimat, ieri, dorinţa ca, în cazul în care, după aderarea la UE, Ministerul Integrării se va transforma într-unul al Dezvoltării Regionale, să păstreze acest portofoliu.
"Dacă Ministerul Integrării se va transforma, după 1 ianuarie, în Ministerul Dezvoltării Regionale sau în alt minister, acel minister va fi al PD, potrivit Protocolului de Guvernare, şi nu există niciun fel de discuţie de a ceda acest minister pentru alte portofolii sau în altă formă", a declarat preşedintele PD, Emil Boc.
El a insistat că partidul pe care-l conduce nu doreşte să facă un schimb de ministere şi să obţină, în acest fel, portofoliul Apărării. Cu toate acestea, liderii PD s-au arătat preocupaţi de bugetul pe care MApN îl va avea anul viitor. Boc a anunţat că PD vrea ca bugetul Apărării să crească la 2,38% din PIB, pentru a fi respectate angajamentele asumate de România în faţa NATO şi prin renunţarea la serviciul militar obligatoriu.
Liderul democrat a propus ca această majorare a bugetului MApN să aibă loc

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite